Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

De geschiedenis van het roken

Veel mensen hebben wel eens een sigaretje geprobeerd. Jij ook wellicht? Of misschien rook je wel. Tegenwoordig ligt het roken onder vuur omdat het niet gezond is. Toch is roken niet uit de wereld. Hoe is het eigenlijk begonnen met het roken? Wat waren de redenen en wie begon er mee? Allemaal vragen waar je hieronder meer over leest.

Indianen

De indianen in Amerika zijn ermee begonnen. Ze gebruikten de tabaksplant als geneesmiddel en om religieuze redenen. Vervolgens ontdekten ze dat het ook fijn was om de bladeren te branden. Ze gingen de bladeren drogen en rolden deze daarna op. Het begin van de eerste sigaret! Hoe lang de indianen al rookten is niet helemaal helder.

Wat wel bekend is, dat is dat Columbus in 1492 zag dat de indianen tabaksplanten rookten en vervolgens (in 1518) nam hij tabaksplanten mee naar Europa. Roderigo de Jerez (Spanjaard) was een reisgezel van Columbus. Hij was de allereerste roker van Europa. Dat hij rookte liet mensen niet koud, mensen waren bang voor de rook die Roderigo uitademde door zijn mond en neus. Het ging zelfs zover dat hij hiervoor zeven jaar in de gevangenis moest. Desondanks begon het roken langzamerhand ingeburgerd te raken in Europa. Het gaat zoals het gaat…

Typisch dat het roken al in het begin door mensen als niet goed werd gezien. Misschien voelden ze het ergens aan, dat het niet gezond is voor het lichaam. Bijzonder dat mensen ondanks alle wetenschap en onze intuïtie, toch blijven roken. Maar roken is natuurlijk ook ontzettend verslavend. Dat maakt het ook lastig om te stoppen. Een heel mooi verdien model voor een leverancier, maar niet goed voor de gebruiker.

Pakje sigaretten of vape bestellen

Tegenwoordig ligt het roken weer onder vuur. Niet helemaal gek natuurlijk, want het is nu wel algemeen bekend dat roken ongezond is. Stoppen met roken wordt gestimuleerd. Je ziet nu dat mensen ook sneller een vape bestellen. Vapen komt steeds meer in opmars. Een vape bestellen kan overal, maar het is goed om voor als je een vape bestellen wilt, om een ervaren shop te kiezen.

https://www.vaposhop.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat betekent een standard operating procedure?

Drie tips om onvoorziene kosten te voorkomen

Een eken deurbel met camera voor extra veiligheid