Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

De gevolgen van een misdaad begaan

De gevolgen van een strafblad worden vaak zwaar onderschat. Overweeg jij bewust de wet te overtreden? Bedenk je dan goed of dit het jouw waard is. Het heeft namelijk behoorlijk wat gevolgen, als je door een overtreding een strafblad krijgt. Het kan jouw leven een hele negatieve wending geven. Bedenk je dus vooraf wat je doet.

Je krijgt een stempel

Zeker als je langere tijd in de gevangenis gezeten hebt, zorgt dit voor een gat op jouw cv. De vraag is dan, hoe ga je dit opvullen? Ga je erover liegen bij een werkgever of ga je zeggen wat er aan de hand was? Het kan best lastig zijn. Zeker als je weet, dat een werkgever ook een mens van vlees en bloed is. Mensen hebben nu eenmaal vooroordelen. Er kan ook nog iets anders gebeuren: je krijgt geen vog.

Wanneer krijg je geen vog?

Wat is een vog? Dat is een verklaring omtrent gedrag. Dat houdt in dat als jij volgens de wet geen goed gedrag hebt vertoond, je bepaalde functies mogelijk niet mag uitoefenen. In bepaalde functies heb je namelijk een vog nodig en die krijg je dan niet met een recent strafblad. Het kan ook zijn dat je bepaalde functies voor een bepaalde tijd niet meer mag uitoefenen. Benieuwd naar hoe het zit? Lees dan ook gerust over: wanneer krijg je geen vog.

Wanneer je geen vog krijgt en je hebt het wel nodig voor het beroep dat je graag uitoefent, dan heeft dit een grote impact op jouw leven. Wanneer je geen vog krijgt en het wel nodig hebt, kun jij jezelf dus afvragen wat het ergste is. Een tijdje in de cel zitten of geen vog meer? Met andere woorden, de gevolgen van een misdaad kunnen erger zijn dan een celstraf.

Celstraf

Het is erg wanneer je geen vog krijgt, maar het gevolg van een celstraf mag je daarbij trouwens ook niet onderschatten. Een celstraf kan jou ook nog eens verder in de ellende helpen. Het is nu niet bepaald een erg inspirerende omgeving. Hoewel het natuurlijk aan jou is, om jouw tijd zo goed mogelijk te benutten daar. Het kan ook heel erg pittig zijn, dat je in de cel zo weinig nog over je leven te zeggen hebt. Dat kan zeer traumatiserend werken. Bedenk je dus goed, voordat je de wet overtreedt of dit het voor jou waard is.

https://www.vognodig.nl/blog/wanneer-vervalt-een-strafblad

Gerelateerde artikelen

Boekjes laten maken voor jouw bedrijf

De plaatsing van hoogwaardige zonnepanelen is simpel

In en rondom ieder pand een maatwerkoplossing voor toegangscontrole