Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

De spirituele betekenis van een specht

De specht is een mooie vogel die we gelukkig regelmatig in Nederland kunnen spotten. Het getik in de boom van deze vogel is van grote afstand al te horen. Ben jij toevallig een specht tegengekomen en vraag jij je nu af of dit een spirituele betekenis kan hebben? Lees het hier…

Bedenk daarbij goed dat het gaat om eruit te halen wat voor jouw gevoel resoneert. Dat wat klopt bij het gevoel dat je daarbij hebt. Uiteindelijk kun je nooit precies zomaar met een tekst uitleggen wat een specht jou wil zeggen. Luister dus vooral naar jouw gevoel.

Het getik van de Specht

Zie je de specht of heb je hem – ook – gehoord? Wat een geluid kan dat maken. Een specht heeft een soort bescherming om de hersenen als hij als een soort klophamer een boom aan het bewerken is. Dat hoef je als mens niet proberen na te doen. Het kan zijn dat een specht je daarmee wil vertellen dat aandacht mag besteden aan jouw bescherming? Voelt de buitenwereld voor jou als een boze wereld? Een specht heeft deze bescherming nodig, maar jij ook?

Het kan ook zijn dat de specht heel hard kloppend een boodschap komt brengen. Wat moet jij te horen krijgen? Of wat moet jij eigenlijk net als de specht de buitenwereld laten horen, omdat het nu eenmaal onderdeel is van wie jij bent? Heb je jezelf te veel verloochend?

De specht aan de boom

Een specht lijkt soms wel vergroeit met de boom. Ben jij ook ergens te veel mee vergroeid? Draait jouw leven te veel om iets of iemand anders? Het kan zijn dat een specht je vertelt dat je meer jezelf op mag zoeken. Verslavingen in wat voor vorm dan ook, leiden je af van jezelf. Ook als jij je te veel richt op een ander, kom je niet aan jezelf toe. Als dit bij jou resoneert, mag je gerust wat meer terug naar jezelf. Dat is een mooie plek, hoewel je dan ook je duistere kanten aan moet kijken.

De blik van de specht

De specht heeft een scherpe blik waarmee hij zeer gedetailleerd kan zien. Daarbij is een vogel ook intuïtief ingesteld. Hoe zit dat met jouw kijk op de zaken? Zou je misschien net zo scherp moeten gaan kijken op een intuïtieve manier?

Tip? Vogelvoer bestellen

Kun je af en toe de tekenen van de vogels uit de natuur wel gebruiken? Ga dan vogelvoer kopen. Als je wat vogelvoer bestellen gaat, komen er vast wat interessante vogels op af. Laat je verrassen door wat de vogels je vertellen. Bovendien vinden de vogels het natuurlijk ook erg fijn als jij vogelvoer bestellen gaat.