Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

De voordelen van een OV-chipkaart

Wie niet weet wat een OV-chipkaart is, leeft onder een steen of maakt nooit gebruik van het openbaar vervoer. Een OV-chipkaart is een betaalmiddel voor het openbaar vervoer van Nederland. Zo kunt u met een OV-chipkaart bijvoorbeeld in een tram, bus van bravo of trein van Arriva of NS. De OV-chipkaart heeft in 2012 alle strippenkaarten vervangen. Het makkelijke aan een OV-chipkaart is dat u het saldo gemakkelijk op verschillende plekken kan opladen. Met het saldo kunt u in Nederland reizen. Daarna kunt u gemakkelijk inchecken bij het vervoer dat u gaat gebruiken. Meer weten over Ov-chipkaarten? Lees dan gerust verder!

 

De voordelen van een OV-chipkaart

Een OV-chipkaart heeft verschillende voordelen. U kunt bijvoorbeeld online op de website van OV-chipkaart uw reisgeschiedenis terug zien. Bent u vergeten uit te checken? Dan kunt u dat gemakkelijk terugzien. Daarnaast kunt u via de website van OV-chipkaart contact opnemen met de klantenservice van ov-chipkaart. De klantenservice OV chipkaart biedt alle antwoorden op uw vraag. Het team achter de klantenservice zal u zo goed mogelijk helpen tot al uw vragen beantwoord zijn. Daarnaast hoeft u niet in de rij te staan wanneer u uw OV-chipkaart wilt opwaarderen. Met een OV-chipkaart kunt u ook gemakkelijk overstappen op stations. U hoeft dan niet van tevoren een nieuw kaartje te kopen. Met een OV-chipkaart kunt u ook instellen dat er automatisch wordt opgewaardeerd wanneer uw OV-chipkaart saldo laag is. Bovendien kunt u ook met een OV-chipkaart gratis gebruik maken van Ov-fietsen lidmaatschap. Het gebruik van een Ov-fiets kost u echter wel een vast bedrag per dag. Afhankelijk van uw leeftijd kunt u ook korting ontvangen, dit is voornamelijk voor senioren en kinderen.

 

De nadelen van een OV-chipkaart

Een OV-chipkaart kan ook verschillende nadelen hebben. Zo kunt u uw persoonlijke chipkaart niet uitlenen. Een persoonlijke OV-chipkaart is persoonsgebonden. Daarnaast kan een persoonlijke chipkaart niet gekocht worden op het station, maar hoort deze online besteld te worden. Na het bestellen van uw persoonlijke OV-chipkaart kan enkele dagen duren voordat u uw OV-chipkaart thuis ontvangt. Daarnaast betaald u 7,50 euro voor een OV-chipkaart. Als u hem kwijtraakt of een nieuwe moet aanvragen blijven deze kosten nog steeds 7,50 euro.

 

http://www.klantenservice.tips/telefoon-klantenservice/openbaar-vervoer/ov-chipkaart/