Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Deze dingen kun je aanschaffen om thuis te ontspannen

Heb je moeite met ontspannen? Sommige mensen hoeven maar thuis te komen en kunnen zich gelijk helemaal ontspannen, andere mensen hebben hier echter wat meer moeite mee en hebben soms zelfs wat hulp nodig om te kunnen ontspannen. Ontspanning is echter ontzettend belangrijk voor onze fysieke en mentale gezondheid en als je moeite hebt met ontspanning te vinden, is het belangrijk dat je hier werk van maakt. Daarom hebben we vandaag een blog geschreven waar de beste dingen in staan die je kunt aanschaffen om thuis te ontspannen.

Spabaden

Spabaden zijn de ultieme luxe én ontspanning. Spabaden hebben vele voordelen voor ons lichaam. Door het nemen van spabaden herstellen je spieren sneller na een zware trainingssessie. Het nemen van een spabad voor het sporten kan er ook voor zorgen dat je minder snel blessures op loopt.

Niet alleen lichamelijk heb je baat bij een spabad. Het nemen van een spabad of bubbelbad zorgt er ook voor dat je een momentje voor jezelf neemt om tot rust te komen. Dit moment gepaard met heerlijke warmte, fijne stralen en lekkere kruidige geuren zijn het ultieme recept voor ontspanning.

Sauna

De warmte in de sauna helpt ons te ontspannen en reguleert het cortisolgehalte in ons bloed. Cortisol is het hormoon dat vrijkomt als we gestrest zijn, en een te hoog cortisolgehalte kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, zoals problemen met het immuunsysteem en met slapen. Saunabaden verlaagt het cortisolgehalte in ons bloed en stimuleert in plaats daarvan de aanmaak van serotonine. Serotonine is ons “gelukshormoon” waardoor we ons goed voelen.

De hitte, de stilte en de eenzaamheid helpen je te ontspannen, en onderzoek heeft aangetoond dat een saunasessie dramatische effecten kan hebben op het slaappatroon. Door jouw lichaamstemperatuur in de sauna te verhogen net voordat het tijd is om naar bed te gaan, zal jouw verwarmde lichaam daarna automatisch werken om de temperatuur weer aan te passen. Het is dit afkoelingsproces en de terugkeer van jouw lichaam naar normale temperaturen na de sauna die je in slaap zullen wiegen, waardoor je kalm en ontspannen genoeg wordt om de hele nacht door te slapen.

https://spabadlimburg.nl/