Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Drie tips om onvoorziene kosten te voorkomen

Onvoorziene kosten zijn nooit leuk. Zoals het woord het al zegt, je had deze kosten niet zien aankomen. Toch kun je er voor zorgen dat het niet als een gehele verrassingen komt. Je kunt immers zo veel mogelijk doen om de onvoorziene kosten te drukken of aan te zien komen. Benieuwd hoe? In deze blog lees je drie tips om onvoorziene kosten te voorkomen.

 

#1 Een accountant

Je zult vast wel denken, maar een accountant in de arm nemen kost juist geld? Ja en nee. Een accountant kan namelijk zorgen voor minder kosten door alle financiële regeltjes te kennen. Zo kun je meer geld binnen krijgen dan dat je hem betaald. Mocht dit nou niet het geval zijn, de accountant brengt alle kosten wel overzichtelijk in kaart. Zo wordt de kans op onvoorziene kosten kleiner en sta je als ondernemer niet voor verassingen.

 

#2 Aansprakelijkheidsverzekering

Waarschijnlijk een inkoppertje, maar des te min niet onbelangrijk. Een bedrijfsaansprakelijkheid kan ervoor zorgen dat je bepaalde kosten niet zelf hoeft te betalen. Uiteraard heb je wel kosten van je eigen risico. Nu gaat de verzekering schade vergoeden wanneer je daadwerkelijk aansprakelijk bent. Het kost wellicht elke maand enkele euro’s, het helpt je wel wanneer je ineens heel veel kosten moet betalen. Verzekeren is beter dan genezen.

 

#3 Funderingen

Wellicht heb je hier niet aan gedacht, maar het wordt een van de grootste problemen van de toekomst genoemd: funderingen. Niks voor niks is er in 2020 een funderingslabel in het leven geroepen. Verzekeringen willen niet aansprakelijk zijn voor de vele verwachte kosten en de overheid wil woningeigenaren bewust maken. Wat is het probleem? Oude funderingen zijn gebouwd op houten palen die nu door de steeds lager wordende grondwaterstand gaan rotten. Het gevolg is dat er verzakkingen rondom het huis plaatsvinden en scheuren in de muur komen. Met de opwarming van de aarde wordt dit een steeds groter probleem. Op de website van de organisatie Duurzaam fundering herstel is veel meer informatie te vinden. Kom dus niet voor torenhoge onvoorziene kosten die je de kop van het bedrijf kunnen kosten en vraag vrijblijvend een funderingsonderzoek aan. Nogmaals, dit wordt het probleem van de toekomst. Wees voorbereid!

 

https://www.duurzaamfunderingsherstel.nl/