Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Een gezond hangoor konijn kopen?

Als u een hangoor konijn gaat kopen wilt u uiteraard een lief, gezond diertje in huis halen. Het liefste eentje die al is ingeënt. Kies er daarom voor om uw pluizenbolletje te halen bij een goede dierenspeciaalzaak. Hier kunt u er van uitgaan dat het diertje gezond is en dat het een goede verzorging heeft gehad in de eerste weken van zijn of haar leven. Op die manier haalt u gegarandeerd een gezond diertje in huis. 

Zeer slimme dieren die houden van een uitdaging

Konijnen zijn zeer slimme dieren. Ze houden altijd van een uitdaging, zorg er dus voor dat ze zich niet gaan vervelen in hun hok. Laat ze geregeld vrij rondlopen in de tuin of door uw huis. Wat alle konijnen ook erg leuk vinden, is het oplossen van puzzels. En dan natuurlijk niet een puzzel met stukjes, maar een heuse konijnenpuzzel. Dit zijn puzzels waar het konijnen bijvoorbeeld blokjes moeten verschuiven om zo bij lekkere snoepjes te komen. Konijnen zijn zeer intelligente dieren die houden van een uitdaging. Hoe vaker je ze uitdaagt om iets moeilijks te doen, hoe slimmer ze worden.

De verzorging van uw hangoor konijn

De verzorging van een hangoor konijn is in principe hetzelfde als die van een ander konijn. Maar waar u wel rekening mee moet houden, is dat u de vacht van een langharig hangoor konijn vaker zult moeten laten knippen. Laat dit vooral doen door een professional en ga niet zomaar zelf met een schaar aan de slag. Laat dit bijvoorbeeld doen door de speciaalzaak waar u uw diertje ook gekocht heeft, zoals Dierenhandel Hoogendoorn. Als u zelf met een schaar aan de slag gaat, heeft u kans dat u in een van de huidplooien van het diertje knipt, waardoor uw wollige vriendje blijvende schade kan krijgen. Dit wilt u uiteraard voorkomen.

https://www.dierenhandelhoogendoorn.nl