Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Een vergunningsvrije dakkapel: hoe werkt dat?

Sinds aanpassingen in 2010 op het gebied van de wetgeving rondom dakkapellen, is het mogelijk om een vergunningsvrije dakkapel te plaatsen binnen bepaalde voorwaarden. Eén van deze voorwaarden is dat de uitbouw niet hoger dan 60 centimeter boven uw dakvlak mag uitsteken. Daarbij kunnen er per gemeente nog specifiek bindende regels zijn, bij bijvoorbeeld het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van uw huis. Verder kan het zijn dat het huis waarin u woont zelf nog extra voorwaarden heeft, bijvoorbeeld wanneer u in een monumentaal pand woont of uw woning deel uitmaakt van een beschermd dorps- of stadsgezicht.

Een voorbeeld van een vergunningsvrije dakkapel

De VELUX Baskapel kan in de meeste Nederlandse gemeenten zonder vergunning geplaatst kan worden. Deze dakkapel is ontwikkeld op basis van specifieke eigenschappen, waardoor een omgevingsvergunning vaak niet aan de orde is. Hierdoor hoeft u geen geld en tijd in de gemeentelijke aanvraagprocedure te steken. Door de schuine ligging van de dakvensters optimaliseert het ontwerp van de BASkapel daarnaast de lichtinval. In vergelijking met een traditionele dakkapel met verticaal geplaatste ramen, biedt de BASkapel u aanzienlijk meer natuurlijk licht in uw woning.

Geniet direct van de voordelen

Als u kiest voor een BASkapel met schuine dakramen, dan kiest u voor raamwerk van VELUX. Dit hoogwaardige merk staat voor kwaliteit en voor veel variatiemogelijkheden. Denkt u hierbij niet alleen aan verschillende afmetingen van het glaswerk en soorten beglazing, maar ook aan een divers aanbod aan raamdecoratie en zonwering. De levering van de BASkapel is volledig prefab omdat de dakkapel direct in de werkplaats naar uw wensen vervaardigd wordt. Uw voordeel: geen lange aanbouwperiode. De BASkapel wordt geleverd en geplaatst binnen één dag tijd. Zo geniet u nog dezelfde dag van uw nieuwe vergunningsvrije dakkapel. Heeft u vragen? Neem dan contact op met deze specialist en u ontvangt een uitgebreid en deskundig advies.

https://www.baskapel.nl