Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Een webshop maken met WordPress

WordPress is bij de meeste mensen wel bekend. Het grootste deel van bedrijven hebben een WordPress website of webshop. Maar hoe maak je nu een WordPress webshop? In deze blog leggen wij het je uit!

Kies een WordPress webshop plug-in

Om te beginnen kies je een van de webshop plug-ins. Iedere webshop heeft een plug-in nodig ook de eenvoudige websites. Een plug-in voegt namelijk alle features in een keer toe. De bekendste webwinkel software zijn WooCommerce en Shopify. De webwinkel software Shopify kun je gebruiken zonder enige programmeerkennis. Voor de webwinkel software WooCommerce zul je wel al enige ervaring moeten hebben in programmeren. WooCommerce wordt het meeste gebruikt in combinatie met WordPress.

Installeer een thema

Om het je gemakkelijker te maken kun je bij WordPress kiezen voor thema’s. Er zijn talloze gratis thema’s. Toch is het aan te raden om te kiezen voor een premium thema. De thema’s kun je aanschaffen op verschillende websites, zoals Elegant Themes en Themeforest.

Belangrijk is ook dat je website responsive is. Met responsive wordt jouw webshop automatisch aangepast op het schermformaat. Veel webshops worden tegenwoordig namelijk bezocht op de mobiel. In sommige gevallen is het slimmer om een aparte mobiele webshop te bouwen

Kies een Payment Gateway

Je klanten moeten straks natuurlijk hun producten kunnen betalen. Hiervoor heb je Payment Gateway nodig, een van de belangrijkste zaken van je webshop. Bij het kiezen van een Payment Gateway moet je rekening houden met waar je klanten vanaf komen. Richt jij je met je webshop uitsluitend op Nederlanders? De betalingsmethode iDeal is dan voldoende. Rijg je ook klanten uit het buitenland, dan zul je meerdere betalingsmogelijkheden nodig hebben.

Beveilig jouw webshop

Wat je zeker niet mag vergeten is het beveiligen van je webshop. Bij een webshop verwerk je persoonlijke gegevens en betalingen. Buitenstaanders mogen niet aan deze gegevens komen. als de veiligheid van klanten geschaad wordt, zullen ze niet meer snel bij je terugkomen en dat is zonde.

Houd ook rekening met andere zaken

Een goede webshop is niet altijd een succesvolle website. Zorg er daarom voor dat je webshop goed vindbaar is in zoekmachines en dat de snelheid van jou webshop optimaal is.