Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Eiwit shakes uitgelegd!

Wanneer je veel sport, heb je vast al eens over eiwit shakes gehoord. Het drankje is de laatste jaren steeds populairder geworden, maar niet iedereen weet wat ze juist zijn.  

 

Wat zijn eiwit shakes?

 

Eiwit shakes zijn shakes die boordevol eiwitten zitten. Vaak komen ze in de vorm van poeder waarbij er vervolgens een vloeistof wordt gedaan, maar soms kan het ook zijn dat ze effectief al als shake worden verkocht. Het is vaak een snel en gemakkelijke manier om gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Ze bestaan in heel veel verschillende smaken en kunnen dus op elk moment van de dag gedronken worden.

 

Wie kan de shakes gebruiken? 

In principe kan iedereen eiwit shakes drinken. Je kan zelf kiezen wat je in de eiwit shake doet, zo kan je bijvoorbeeld fruit toevoegen of extra supplementen mengen. Je kiest vaak zelf hoe sterk je shake is, waardoor het ook aan jongvolwassenen kan worden gegeven. De shake is echter zeer geliefd in onder de sporters. Het is vooral nuttig voor wie regelmatig krachttraining doet.

 

Wanneer neem je best een eiwit shake?

Eiwit shakes kunnen in principe op elk moment van de dag worden gedronken. Voor vele mensen zijn ze het perfecte ontbijt doordat ze snel en gemakkelijk te maken zijn of mee te nemen zijn. Het optimale moment om een eiwit shake in te nemen, is echter wanneer men een work-out heeft ingepland. De eiwitten in een eiwit shake zorgen immers voor optimale spierwerking en doen de spieren sneller herstellen. Afhankelijk van wat je als sporter verkiest, drink je een shake voor of na het sporten. De samenstelling van de shakes kan, zoals eerder gezegd, variëren, afhankelijk van je wensen. Voor het sporten, voeg je best eiwitten en andere ingrediënten toe die helpen met de sportprestatie zelf, terwijl je in het halfuur na het sporten een shake kan drinken die je spieren terug hersteld, waardoor je sportprestatie terug verbetert. 

https://kossonutrition.nl/product/eiwitten-maximaal-whey-protein/