Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Ethereum koers stijgt: wat is het precies?

Momenteel past het helemaal bij de moderne samenleving: cryptocurrency. Door de huidige coronamaatregelen is er grote interesse ontstaan in de virtuele valuta. Dit is te zien aan de wisselende koersen. De Bitcoin heeft het afgelopen jaar een recordhoogte gehaald. Maar hoe zit het met andere cryptocurrencies, zoals Ethereum? De Ethereum koers is een van de meest succesvolle binnen deze industrie. Maar wat is het nu precies? Hieronder gaan we uitleggen wat het inhoudt en wat de voordelen ervan zijn.

 

Ethereum koers

Net zoals Bitcoin, speelt Ethereum ook een grote rol binnen de cryptocurrency. Het dient als een nieuw soort internet. Het gaat dienen als een soort onderste laag waar zogeheten decentralized applications en smart contracts op gelanceerd worden. Een van de redenen waarom mensen zo veel kiezen voor het investeren in Ethereum, en waardoor dus de Ethereum koers stijgt, is omdat deze nieuwe vorm van internet veel meer rekening houdt met je privacy. Normaal als je via je bankieren app geld uitwisselt, dan zit er altijd een bank tussen. Als je dit via Ethereum doet dan gaat dit via een computer in plaats van een fysiek bedrijf of persoon.

Voordelen Ethereum

De waarde van de munt Ether is al sinds 2020 aan het stijgen. Voor consumenten en particulieren is het een grote kans om te kunnen investeren. Wat zijn de voordelen van ethereum?

–          Je kunt ether gebruiken als veilig betaalmiddel. Meerdere webshops en bedrijven accepteren deze manier van betalen.

–          Met ether kan je heel snel mensen betalen aan de andere kant van de wereld.

–          Je hoeft geen maximum te betalen.

 

https://www.cryptobenelux.com/ethereum-koers/