Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Fabels en feiten over (laser)ontharen

Er zijn tegenwoordig steeds meer manieren om van gewenste haartjes af te komen. Je kunt ongewenste haartjes bijvoorbeeld scheren, waxen, epileren of laser ontharen in Geleen. Vooral over laser ontharen zijn een hoop fabels en onduidelijkheden te vinden. Wij bespreken de vragen die het meeste voorkomen op het internet. 

Je bent voorgoed van je haartjes af door te laseren

Dit is een feit. Door middel van laserontharing worden je haartjes permanent verwijderd. Door de laser raken de haarzakjes beschadigd waardoor deze haartjes niet meer zullen terugkeren. Doordat de haartjes zich in verschillende stadia kunnen bevinden, is het niet mogelijk alle haartjes in een behandeling te verwijderen. Gemiddeld zijn er 8 tot 10 behandelingen nodig om van alle ongewenste haartjes af te zijn.

Je kunt in de zomer geen laserbehandeling nemen

Dit is een fabel. Ook in de zomer kun je je haartjes laten verwijderen met een laser. De lasertechniek blijft zich door ontwikkelen, waardoor het tegenwoordig het hele jaar mogelijk is om een laserbehandeling te nemen. Dus ook in de zomer!

Blonde, grijze of rode haartjes kunnen niet permanent verwijderd worden

Ook dit is een fabel. Het klopt dat deze haarkleuren niet behandeld worden met een laser, omdat er geen bruin pigment in de haartjes zit. Echter kunnen zij wel verwijderd worden door elektrische epilatie. Hierdoor worden de haarzakjes vernietigd, door middel van een dun naaldje die de warmte in het haarzakje geleidt.

Ingegroeide haartjes kunnen behandeld worden met een laser

Dit is een feit. Het is heel goed mogelijk om ingegroeide haartjes permanent te verwijderen met een laserbehandeling. De lichtpulsen van de laser gaan door de huid heen. Hierdoor kunnen ook ingegroeide haartjes verwijderd worden. De laser zorgt ervoor dat de huid verbetert en de ontsteking zal verdwijnen. Laserontharing is dus ideaal wanneer je van je ingegroeide haartjes af wilt komen.

Laser ontharen is schadelijk voor de huid

Dit is een fabel. Het ontharen met een laser is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Je lichaam kan reageren op de behandeling, maar dat is volkomen normaal. Mogelijke reacties zijn: roodheid, zwelling of warmte. Deze reacties zullen vaak maar van korte duur zijn.