Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Gezond leven makkelijk gemaakt

Niet stil zitten

Bij een gezonde levensstijl hoort voldoende beweging. Geadviseerd wordt om elke week minimaal 150 minuten te bewegen. Vind je het lastig om hier tijd voor vrij te maken? Loop dan eens een rondje tijdens je lunchpauze of doe je meetings al wandelend door het park. Kom regelmatig van je bureaustoel af of denk eens aan in hoogte verstelbaar bureau om je houdingen af te wisselen. Overweeg ook eens om de auto te laten staan en de fiets te pakken om op het werk te komen of een boodschap te doen. Bedenk bovendien dat ook dat je huis stofzuigen of in de tuin werken vormen van inspanning zijn. Op deze manier is het heel makkelijk om meer te bewegen zonder je dagschema veel te hoeven aanpassen.

Gezond eten

Ook je eetpatroon kan je onder de loep nemen. Wanneer je calorie-inname is afgestemd op wat je daadwerkelijk nodig hebt en verbruikt, zal je zien dat je gewicht zal verliezen. Maar niet alleen als je wilt afvallen is dit handig. Een gevarieerd en gezond dieet helpt je lichaam om fit en sterk te blijven. Zo ben je beter bestand tegen ziektes en aandoeningen. Wanneer je het lastig vindt om dit zelf uit te zoeken, kan een diëtist je hierbij helpen. Een online voedingscoach is hiervoor een laagdrempelig alternatief. Zo kan je op een makkelijke manier gezonde maaltijden plannen.

Een voedingscoach helpt je ook om gevarieerd te eten en nieuwe dingen te proberen. Dit betekent overigens niet dat gezond eten niet lekker kan zijn. Doe inspiratie op met verschillende recepten en houd hierbij ook rekening met dingen die je echt niet lekker vindt. Meestal zijn er voor ingrediënten prima gezonde alternatieven te bedenken. Het hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten om je levensstijl een gezonde draai te geven!

 

https://voedingscoach.com/