Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Handgeschakeld of automaat?

Sinds de opkomst van de automaat is de populariteit alleen maar gestegen. Sinds 2019 worden er ook meet auto’s met een automatische versnellingsbak verkocht dan zonder. Dit komt ook omdat de elektrische auto enorm in trek is en deze vrijwel altijd een automatische versnellingsbak hebben.  Ook rijscholen merken dat de vraag naar rijlessen in een automaat aanzienlijk toeneemt. Bij automaat rijlessen den Bosch kan je bijvoorbeeld al voor dezelfde prijs kiezen voor rijlessen in een automaat. Maar wat is het verschil tussen rijden in een automaat en rijden met een schakelbak.

 

Verschillen

Een van de grootste verschillen tussen een automaat en een schakel auto is de werkintensiteit. Een automaat kost veel minder werk om te besturen en geeft je daardoor de ruimte om beter op je omgeving te letten. De focus ligt minder op het luisteren naar de motor of het in de gaten houden van de toeren. Dat automaten hele zware auto’s zijn is ook iets van de verleden tijd. Echter geven auto liefhebbers toch nog vaker de voorkeur aan een handschakel. Dit omdat ze dan zelf de controle hebben over de versnelling en de toeren.

 

Rijlessen

Als je hebt leren schakelen dan is het geen probleem om in een automaat te rijden. Je hoeft dan juist minder te doen in een auto. Als je niet hebt leren schakelen dan mag je ook niet in een schakelauto rijden omdat je simpelweg niet weet hoe dit moet. Rijscholen raden daarom ook vaak aan om wel te lessen in een schakelauto. Zo leer je hoe het moet en heb je altijd nog de keuze in welke auto je wilt gaan rijden als je je rijbewijs hebt gehaald.  

 

 

  

 

https://rijschoolindenbosch.nl/