Help er is ingebroken!

Kom je thuis na een lange dag werken, zie je dat er is ingebroken. Niemand zit daarop te wachten en weinig mensen weten wat ze moeten doen. De meeste mensen beginnen gelijk met opruimen, maar dit is niet altijd het beste om te doen. Maar wat dan wel?

 

Politie inlichten

Als er bij je is ingebroken is het verstandig om als eerste de politie te bellen. Ga nog niet direct opruimen of poetsen. Mogelijk zijn er sporen achter gelaten die de politie naar de dader kunnen leiden. Je kan ook gelijk aangifte doen bij de politie. Als je dit direct doet dan is de kans groter dat jouw spullen teruggevonden worden.

 

Bedrijven bellen

Als je bankpas of telefoon is gestolen kan je het beste gelijk naar de bank of provider bellen. JE bank kan zorgen dat je pas geblokkeerd wordt. Zo zorg je dat de daders er niet met jou geld van door gaan. Daarnaast kan een provider jouw telefoon of simkaart blokkeren. Providers kunnen in samenwerking met de politie ook proberen jouw telefoon te traceren. Als laatste moet je ook je verzekeraar op de hoogte brengen van de inbraak. Stuur hierbij altijd het aangifteformulier mee.

 

Slotenmaker inschakelen

Om je huis weer veilig te maken is het verstandig om een slotenmaker in te schakelen. Slotenmaker Roermond is bijvoorbeeld al binnen 30 minuten op locatie. De slotenmaker zorgt niet alleen dat je sloten gerepareerd worden, maar zorgen ook dat jij weer veilig in je woning kan wonen.

 

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-roermond/