Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Herbruikbaar wattenstaafje zonder plastic

Jaarlijks worden er door de meeste mensen heel wat plastic wattenstaafjes gebruikt. Vaak kunnen deze niet gerecycled worden en komen ze terecht in de oceaan of in de natuur. Ondanks wattenstaafjes zeer klein zijn, kunnen ze in grote schaal flink wat schade aanrichten. Gelukkig zijn er goede alternatieven voor de schadelijke plastic wattenstaafjes. Zo zijn er tegenwoordig gebruiksvriendelijke herbruikbare wattenstaafjes zonder plastic en duurzame bamboe wattenstaafjes als alternatief op de standaard wattenstaafjes.

Herbruikbaar wattenstaafje

Een herbruikbaar wattenstaafje wordt gemaakt van siliconen en gerecycled plastic. Een herbruikbaar wattenstaafje is niet alleen een stuk beter voor het milieu, maar ook nog eens heel handig. Zo hoef je de wattenstaafjes niet meer weg te gooien en kun je ze vele malen opnieuw gebruiken. Daarnaast heeft dit handige herbruikbare wattenstaafje twee verschillende kanten. Zo kun je de bobbelige kant gebruiken voor het reinigen van de oorschelp, en de gladde kant als make-upreiniger voor het verwijderen van make-up resten. Na gebruik kun je het wattenstaafje eenvoudig met (warm) water en wat zeep schoonmaken en kun je het bewaren in het handig meegeleverde bewaardoosje.

Bamboe wattenstaafjes

Bamboe is een zeer snelgroeiende grassoort waarvoor weinig water nodig is. Hierdoor is het gebruik van bamboe duurzaam en een uitstekend alternatief op het gebruik van plastic. Ook voor wattenstaafjes is bamboe een uitermate geschikte materiaalsoort. Zo is bamboe buigzaam, licht en stevig, waardoor het makkelijk in gebruik is. Daarnaast wordt er voor de bamboe wattenstaafjes gebruik gemaakt van biologisch katoen. Het materiaal is gebleekt met waterstofperoxide (zuurstofwater), en niet met schadelijke chemicaliën, zoals chloor. Net als bamboe is katoen een natuurlijke grondstof en kan deze stof eenvoudig worden afgebroken. Hiermee richten de wattenstaafjes geen schade aan het milieu. Na gebruik kun je de staafjes eenvoudig weggooien waardoor ze weer gerecycled kunnen worden.