Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Het alternatief: het verkopen van een huis direct aan de makelaar

Het verkopen van ieder soort huis is tegenwoordig een fluitje van een cent. Al ligt het er natuurlijk wel aan waar u woont! Mocht u echter geen zin hebben in een verkoop via een makelaar, dan is er nog een optie om te verkopen aan de makelaar. De makelaar neemt dan alle zorgen van u over en u hoeft zich geen druk te maken om het algehele verkoopproces. Maar hoe werkt een verkoop aan een makelaar? Sommige makelaars zijn pure makelaars die nooit een huis zullen kopen. Maar steeds meer makelaars helpen opkopers of renovatiespecialisten bij het vinden van een woning en velen zijn het in wezen zelf geworden. Eerst was het bijzaak en toen werd het ineens hun business model.

Het verkopen aan een makelaar gaat eenvoudig in zijn werk. U biedt uw huis volkomen vrijblijvend aan en de makelaar kan eventueel een inspectie doen. Sommige hebben daar geen tijd voor en dan geven ze alvast een waarde aan u door. En de bezichtiging zal dan nog kleine correcties kunnen opleveren, maar u weet wel de modelwaarde die hij/zij ervoor geeft.

Nadat de makelaar een definitief bod bij u heeft neergelegd, kunt u uiteraard nog steeds zeggen dat u iets meer wilt of andere condities wenst. Uiteindelijk is de verkoop altijd een onderhandeling. Echter bij een verkoop aan één partij (die goed op de hoogte is van de marktontwikkelingen) bespaart u een hoop tijd en ellende.

En tot slot is een directe verkoop vrijwel altijd gratis. U betaald dus geen courtage. De makelaar zal de kosten in de verkoopprijs verwerken en op die manier toch een minimale opbrengst voor de benodigde uren realiseren. Uiteindelijk doet ook hij het niet gratis.

https://huisverkopenaanmakelaar.nl/