Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Het belang van cosmetica

Cosmetica is nogal belangrijk. Je huid is je grootste orgaan en heeft als functies de opname en de afscheiding van allerlei stoffen. De stoffen waar jouw huid mee in aanraking komt, zijn uiteindelijk bepalend voor je gezondheid. Vrouwen gebruiken massaal populaire soorten cosmetica, maar eigenlijk is dit niet aan te raden. Er is een betere optie.

Natuurlijk is beter

Je zou het beste kunnen gaan voor natuurlijke cosmetica. Hier kleven namelijk een hele hoop voordelen aan. Zo heb je ten eerste minder kans op huidirritaties en allergieën. De natuurlijke ingrediënten in deze cosmetica zijn veel liever voor jouw huid dan een synthetische stof. Een synthetische stof kan niet of nauwelijks afgebroken worden. Ten tweede zijn natuurlijke ingrediënten een bron van werkzame stofjes. Hierdoor blijft je huid mooi, jong en stralend. Tot slot zal het milieu je ontzettend dankbaar zijn als je natuurlijke cosmetica verkiest boven de conventionele cosmetica. Er wordt tegenwoordig immers steeds beter en vaker rekening gehouden met het milieu. Dit is voor veel mensen heel erg doorslaggevend en een reden om te kiezen voor natuurlijke producten. Als je immers wat kunt terugdoen voor Moeder Aarde, waarom zou je dan kiezen voor de vervuilende massa industrie?

Eventuele nadelen

Er zijn ook wel wat nadelen die komen kijken bij het gebruik van cosmetica bestaande uit natuurlijke ingrediënten. Bij een natuurproduct is het zo dat geen enkel product op elkaar lijkt. Dit zie je bijvoorbeeld ook bij fruit of groenten. De ene broccoli is de andere niet zullen we maar zeggen. Ook kan het voorkomen dat een natuurlijk product lang niet zo lekker ruikt als een ‘populair’ product, waar allerlei giftige stoffen aan toegevoegd zijn. Veel mensen zijn dan die lekkere geur gewend en vinden een natuurlijk product met een wat neutralere geur helemaal niet fijn.

https://www.origanic.nl/