Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Het belang van een gevaarlijke stoffen app

Er zijn veel bedrijven die op dagelijkse basis werken met gevaarlijke stoffen. Er komt veel kijken bij het werken met gevaarlijke stoffen, want veiligheid staat natuurlijk altijd bovenaan. De bedrijven zijn verplicht om een veilige werkomgeving te creëren voor de werknemers. Onder andere een gevaarlijke stoffen app kan bijdragen aan deze veilige werkplek. Daarom wordt aan alle werkgevers van bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken geadviseerd om een app aan te schaffen, zodat de juiste informatie altijd beschikbaar is.

Wat geeft een gevaarlijke stoffen app aan?

Een gevaarlijke stoffen app geeft een duidelijk overzicht van de gevaarlijke stoffen die zich bevinden op een werkplek. Door dit overzicht beschikt het bedrijf over de juiste relevante informatie van de stoffen die gebruikt worden. Zo kan het bedrijf ervoor zorgen dat er veilig en zorgvuldig met de desbetreffende stoffen gewerkt wordt en iedere werknemers op de hoogte is van de juiste productinformatie.

 

Welke stoffen zijn gevaarlijk?

Er zijn tal van gevaarlijke stoffen. Er wordt van een gevaarlijke stof gesproken als er een mogelijk gevaar voor mens of milieu is. Zo zijn bijvoorbeeld de alledaagse producten lijm en verf ook al gevaarlijke stoffen, omdat dit met name bij veelvuldig of verkeerd gebruik gezondheidsklachten kan veroorzaken. Gevaarlijke stoffen kunnen direct schade aanrichten, denk bijvoorbeeld aan bijtende stoffen. Maar er zijn ook gevaarlijke stoffen waarvan de effecten pas op lang termijn optreden. Het is belangrijk om je werknemers te beschermen tegen zowel de korte- als langetermijneffecten.

https://www.devibfabriek.nl/gevaarlijke-stoffen-app/