Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Hoe drink jij je koffie?

Koffie is een drank die gemaakt wordt van water en koffiebonen. Dat gebeurt door de gemalen en gebrande koffiebonen van de koffieplant te filteren met water. Het is een van de meest populaire dranken ter wereld. Koffie bevat namelijk cafeïne; dat is een stof die zorgt voor een opwekkend gevoel. Veel mensen gebruiken dit dus als ze erg moe zijn. Cafeïne is ook een verslaafde stof, veel mensen drinken dan ook heel erg veel koffie op een dag. Het gemiddelde is 4 koppen koffie per dag. Mensen drinken op verschillende manieren koffie; koffie met melk, suiker of pure koffie. Pure koffie wordt vooral in de ochtend gedronken. Veel mensen vinden pure koffie te bitter smaken.

Verschillende soorten koffiebonen

Er zijn heel erg veel verschillende koffiebonen. Iedere koffieboon heeft dan ook een andere smaak. Al deze koffiebonen kunnen verdeeld worden in 3 categorieën: Coffea Arabica, Coffea Robusta en Coffea Liberica. Voornamelijk worden alleen Arabica en Robusat geproduceerd, dit komt doordat de Liberica een slechtere kwaliteit heeft en een lage opbrengt heeft.

Niet alleen heeft de koffieboon invloed op de smaak, maar ook de afkomst van de boon is erg belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat Brazilië de grootste koffieproducent is ter wereld. Dit komt voornamelijk door het perfecte koffiebonen klimaat. De grond in Brazilië is heel erg vruchtbaar en dat proef je ook terug in de smaak van de koffie.

Donker of licht gebrand?

Je ziet op veel koffieverpakkingen staan; donker gebrand of licht gebrand. Koffiebonen zijn namelijk groen en krijgen een donkere kleur doordat ze verbrand worden. Hoe langer de koffiebonen worden gebrand, hoe donkerder de kleur van de boon en hoe krachtiger de smaak. Het blijkt dus maar weer dat je een kop koffie op verschillende manieren kan drinken. Zo heeft iedereen zijn eigen smaak en kan iedereen de kop koffie maken zoals hij of zij dat wil!

https://medellinsecret.nl/specialty-coffee