Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Hoe zoek ik een grafmonument uit?

Monumenten kunnen net zo gevarieerd zijn als de persoonlijkheden die ze vertegenwoordigen. Bekijk het kerkhofreglement, voordat u beslist over materialen, stijlen en afmetingen. Velen houden van granieten en bronzen monumenten. Het staat bovenaan de lijst met favoriete materialen voor monumenten aan het graf. Beiden zijn mooi, maar ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Sommige begraafplaatsen staan zelfs alleen grafmarkers toe die van een van deze twee materialen zijn gemaakt, dus het is het beste om dit te controleren voordat u de eerste stap zet bij het plannen van een passend laatste eerbetoon voor uw geliefde. Met de voorschriften voor begraafplaatsen in de hand, geven wij van Andersgedenkmonumenten u graag enkele tips bij het selecteren van een grafmonument, waaronder belangrijke beslissingen over materialen, inscripties en symbolen.

1. Materialen

We bieden grafmonumenten in allerlei materialen aan. De meest populaire zijn graniet en brons. Andere beschikbare materialen zijn onder andere marmer, leisteen, zandsteen, kalksteen en veldsteen. U kunt kiezen uit verschillende kleuren die beschikbaar zijn en de meesten zijn geweldig voor gedetailleerde inscripties en houtsnijwerk. Marmer en alle niet-granietstenen zullen in de loop van de tijd eroderen, dus daar moet rekening mee worden gehouden bij het kiezen van uitgebreid houtsnijwerk en lettertypen. Natuurlijk zal uw keuze ook afhangen van uw geplande budget voor een grafsteen.

2. Soorten

Internationaal zijn er vele soorten vormen en maten van grafstenen, maar velen geven de voorkeur aan traditionele rechthoekige grafstenen die de meeste begraafplaatsen domineren. Hoewel we een variëteit aanbieden, is de keus voor een afgedekte steen, tablet, plaquette,, blok of gebeeldhouwd kruis en vele andere aangepaste ontwerpen, gedeeltelijk afhankelijk van de begraafplaatsregels. 

3. details

Een deel van het monument is altijd de details van de overledene. In feite omvat dit waarschijnlijk alles wat u op het grafmonument zou willen plaatsen. We bieden ook een aantal details, afhankelijk van persoonlijke omstandigheden, zodat u tijdig kunt beslissen welk type grafsteen u kopen wilt en hoe u uw geliefde wilt eren.

4. Symbolische gravures en foto

Met de huidige technologie kunnen grafschriften meer bevatten dan alleen symbolen, letters en cijfers. Een grafsteen kan ook worden geëtst met een afbeelding van een geliefde. Dit geeft u meer mogelijkheden om een passend eerbetoon te geven aan de overledene.

5. Informatie

De meeste monumenten bevatten de volledige naam en de geboorte- en overlijdensdatum. Zorg ervoor dat u de juiste namen en datums heeft wanneer u informatie doorneemt met de monumentenhandelaar. Maak ook de omschrijving compleet ( bijvoorbeeld “liefhebbende vader, echtgenoot, oom”(. Het kan ook uitgebreider zijn, zoals een favoriete quote en beschrijving. Wilt u ideeën op doen of heeft u al een visie van wat u wilt? Neem een kijkje in ons assortiment of neem direct contact met ons op.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/

Gerelateerde artikelen

Voordelen van een mobiele verdampingskoeler

De voordelen van een OV-chipkaart

Een masthoogwerker van jekuntmijhuren.nl