Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Je houten tuinmeubelen weer laten stralen!

Het is jammer om je houten tuinmeubelen te laten vergrijzen en rotten. Daarom is onderhoud aan je tuinbanken of stoelen zo belangrijk. Houten tuinmeubels kunnen gemaakt worden van hardhout of van Teakhout. Hardhout is zwaarder dan teakhout maar bevat minder olie. Om vergrijzing te voorkomen moeten je meubels regelmatig gereinigd en behandeld worden. Hoe je dat doet, dat lees je hieronder.

Reiniging

Om te zorgen dat je het hout niet beschadigd is het verstandig om niet met de hoge druk aan de slag te gaan. Tenzij je natuurlijk al oud en verweert hout hebt, dan maakt dit niet veel meer uit. Zijn je meubels nog vrij nieuw dan kan je beter een zachte borstel gebruiken. Gebruik om te reinigen een sopje van vloeibare zeep of speciale tuinmeubelreiniger. Na het reinigen moeten de meubels minimaal 24 uur drogen.

Behandeling

Als je meubels weer helemaal schoon en droog zijn dan moet je ze gaan behandelen. Teakhout bevat van nature olie dus dit kan je het beste met wat olie en een doekje of een kwast behandelen. Behandel teakhout nooit met beits. Beits kan je wel gebruiken bij het behandelen van harthout. Wil je dat je harthout niet snel verkleurd en dat geen vocht in komt, dan kan je het beste doorzichtige en uv-bestendige beits gebruiken. Teakhout moet gemiddeld twee keer per jaar behandeld worden. Harthout hoeft maar een keer per jaar onderhouden te worden. Nog een laatste tip. Als je hout al verkleurd is dan kan je het even opschuren voordat je het gaat behandelen.

 

https://www.outsidemeubelen.nl/