Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Je nieuwe vloer onderhouden 4 tips

Gefeliciteerd, je hebt je nieuwe vloer geïnstalleerd. Het moeilijkste is al achter je, want de juiste vloer kiezen was geen gemakkelijke operatie. Toen kwam nog het egaliseren houten vloer. Of heb je dit niet gedaan, egaliseer houten vloer? Het egaliseren van een houten vloer is echt nodig! Nu is het tijd om deze nieuwe vloer zolang mogelijk in top conditie te houden, daar is het juiste onderhoud voor nodig! In deze blog gaan we je een aantal tips geven voor het onderhouden van je nieuwe vloer.

Verwijder vlekken zo snel mogelijk

Naast het voorkomen van ongelukken zoals iemand die uitglijdt op een glad oppervlak, zorgt het opruimen van gemorste vloeistoffen er meteen voor dat jouw vloeren niet kromtrekken, vlekken of waterschade oplopen. Voor morsen op vloerbedekking, absorbeer het gemorste materiaal met een droge, witte doek of keukenpapier en dep het gebied vervolgens af met een kleine hoeveelheid tapijtreiniger. Schrob de gemorste stof niet – dit kan de vezels van uw tapijt beschadigen of rafelen. Nadat de vlek is verwijderd, dep je het gebied af met water om eventuele resten van tapijtreiniger te verwijderen.

Nat dweilen? Wees voorzichtig!

Niet elk vloertype is geschikt voor water. Hardhouten vloeren kunnen namelijk helemaal niet goed tegen water, laminaat en parket zijn er ook geen fan van. Zorg dat je weet hoe je het type vloer wat jij hebt moet onderhouden.

Vermijd harde schoonmaakmiddelen met veel chemicaliën

Niet alleen hout, maar ook natuursteen en parket kunnen slecht tegen harde schoonmaakmiddelen. Probeer schoonmaakmiddelen te vinden die geschikt zijn of speciaal ontwikkeld zijn voor jou vloermateriaal.

Bij elke ingang een mat

Om de vloer schoon te houden en zo min mogelijk steentjes of andere schadelijke materialen op je vloer te krijgen kun je het beste bij elke ingang matten neerleggen. Je kunt zelfs bij elke deur matten neerleggen om ervoor te zorgen dat de vloer optimaal schoon blijft.

Een andere goede gewoonte om aan te leren is het uittrekken van schoenen en aandoen van pantoffels. Dit is de beste manier om de vloer mooi te houden.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-houtenvloer/