Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Maak het jezelf als ouder makkelijker

Het ouderschap maakt soms van de grootste losbol een serieus persoon, met slaaptekort waarbij de levenslust soms even weg lijkt te zijn. Het zorgen voor een kind wordt soms zwaar onderschat. Hoe kun je dan toch weer meer ervaren dat het leven weer wat makkelijker gaat? Ben jij daar ook wel benieuwd naar? Lees hier wat tips.

Laat de boel de boel

Het kan, vitten op alles en iedereen… Maar, waarom zou je dat doen? Wie wordt daar blij van? Bekijk dus eens of wat je allemaal gedaan wilt hebben, ook wel echt moet. Bekijk ook of het per se vandaag moet. Veel dingen kunnen wel wachten. Heb je daar moeite mee? Probeer je dan eens voor te stellen dat de wereld over een 1 uur vergaat. Wat is dan nog belangrijk? Natuurlijk hoef je niet steeds vanuit extreme perspectief te leven, maar het helpt je wel om dingen te relativeren.

Ga dus niet superouder uithangen die allemaal taarten bakt en zich overal voor inzet, als dat niet is wat je echt blij maakt. Je bent ouder, maar je mag ook gewoon jezelf blijven.

Wees niet alleen ouder

Het is een valkuil voor veel mensen, om alleen nog maar in de rol van ouder te zitten. Maar, je bent niet 1 rol. Je bent een mens die dingen doet en behoeftes heeft. Neem ook de tijd voor die andere rollen. Heb je die tijd niet? Wees niet te bang om voor je kind oppas te regelen. Opladen is enorm belangrijk voor je welzijn. Als jij opgebrand raakt heeft je kind ook niet de ideale ouder.

Vert baudet

Wees ook gewoon praktisch. Je kunt moeilijk doen of makkelijk doen. Maar vert baudet maakt alles vaak makkelijk. Sterker nog, bij Vert baudet is het hoofddoel: leuke kleding kiezen makkelijker maken voor ouders. Maak dus gerust gebruik van Vert baudet. Zij denken namelijk graag met je mee.

https://www.vertbaudet.nl/