Met tegenzin naar werk? Dat moet anders!

Heb jij geen zin meer om naar je werk te gaan of voelt het alsof het werk dat je doet niet meer bij je past? Dan wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Maar wat ga je dan doen? Je doet al jaren hetzelfde en weet echt niet meer waar jouw interesses liggen. Om hierachter te komen kan je de volgende stappen ondernemen.

 

Een persoonlijkheidstest

Wil jij weten waar je interesses liggen dan kan je een persoonlijkheidstest doen. Aan de hand van deze test kan je bepalen in welke richting jouw interesses liggen en welke er wel en niet bij jou past. Echter is een persoonlijkheidstest objectief, aangezien een test nooit op alle eigenschappen van je persoonlijkheid kan focussen. Ga daarom goed bij jezelf na waar jouw prioriteiten liggen.

 

 

Een Intelligentie test

Een intelligentie test of een capaciteitentest kan je doen als je wilt zien of je een functie wel aan kan. Ook als je geen diploma hebt kan je hiermee laten zien dat jij wel in staat bent de vereiste taken uit te voeren. Een intelligentie test wordt vaak afgenomen aan de hand van een assessment. Dit kan je zelf regelen, maar het kan ook door bedrijven geregeld worden tijdens de sollicitatieprocedure.

 

 

De beroepskeuzetest

Je weet nu waar je interesses liggen en wat je capaciteiten zijn dus nu is het tijd om de bekendste loopbaantest uit te voeren. De beroepskeuze test. Aan de hand van deze test krijg jij inzicht in welke beroepen en functies er zijn en welke het beste bij jou passen. Je kan natuurlijk online een gratis test uitvoeren maar, ben je op zoek naar wat meer diepgang dan zijn er genoeg bedrijven die deze test aanbieden. Helaas komt er niet een pasklaar antwoord uit. Je kan deze test vooral gebruiken om een idee te krijgen welke richting bij jou past. Dit alles samen zal je een beeld geven over wie jij bent en welke banen of functies bij jou passen. En hopelijk ga jij dan ook weer met plezier naar je werk!

  

 

https://www.testgroup.nl/loopbaantest/