Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Snel je autorijbewijs halen

We mogen steeds jonger beginnen met autorijden. Tegenwoordig mag je al vanaf 16,5 jaar beginnen met rijlessen voor je autorijbewijs. Met je theorie examen mag je zelfs al beginnen vanaf het moment dat je 16 bent. Vanaf 17 jaar mag je je praktijkexamen doen. Als je je rijbewijs met 17 hebt gehaald dan mag je de openbare weg op. Dit mag totdat je 18 bent alleen onder begeleiding van iemand die in het bezit is van een begeleiderspas. Je kunt dus in principe binnen een jaar je rijbewijs halen. Maar hoe haal je zo snel mogelijk je rijbewijs? Doe je dat door een theorie examen oefenen of extra veel praktijk lessen te nemen?

 

Theorie examen

Je mag vanaf het moment dat je 16 bent beginnen met de theorie van de auto. De beste tip is dan ook, begin hier meteen aan. Zorg dat je beschikt over de juiste theorie boeken en werkboeken en begin met voor je theorie examen oefenen. Veel mensen doen hier langer over omdat zij niet goed leren en niet hun theorie examen oefenen. Dit kost onnodig veel tijd en geld. Het helpt om voor de rijlessen al te beginnen aan de theorie. Zo hoef je maar een ding tegelijk te doen waardoor je je beter kunt focussen. Dus begin zo vroeg mogelijk met leren en ga een theorie examen oefenen.  Tevens kun je wat je hebt geleerd tijdens de theorie meenemen in de praktijk.

 

Tussentijdse toets

Het is verstandig om een tussentijdse toets in te plannen. Deze toets is er om je bijzondere verrichtingen te toetsen. Denk hierbij aan draaien op de weg of inparkeren. Als je deze succesvol uitvoert dan hoef je dit op je praktijkexamen niet meer te doen. Dit haalt meteen wat druk weg voor het grote praktijkexamen. Haal je de tussentijdse toets niet dan is dat ook geen probleem. Je kunt de bijzondere verrichtingen dan wel gewoon op het praktijkexamen erbij doen zonder dat het extra tijd kost.

 

Praktijkexamen

Je rijleraar weet wanneer jij klaar bent voor je praktijkexamen. Je kunt extra rijlessen in een week volgen zodat je hier sneller klaar voor bent. Wel kan de druk voor sommige mensen het praktijkexamen extra moeilijk maken. Presteer jij vaak slechter onder druk? Ga dan voor een faalangst examen. Hier krijg je meer tijd en wordt je meer gerustgesteld. Dit kost extra geld maar uiteindelijk helpt het wel om je praktijkexamen in een keer te halen.

 

https://theorie-oefenexamen.nl/