Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Trouwen hoeft niet duur te zijn

Ja, je begrijpt het goed: een bruiloft organiseren hoeft niet per sé duur te zijn. We bedoelen dan uiteraard niet dat je gratis moet gaan trouwen op een regenachtige maandagmorgen. Er zijn gewoon wat punten waarop je best wat geld kunt besparen en wij lopen even met je langs welke dat zijn.

 

Goedkope trouwjurken passen in plaats van de duurste

Voordat je boos wordt: er zijn redenen genoeg om naar goedkope trouwjurken te kijken. Ten eerste: dat de jurk – naar verhouding- goedkoop is, wil niet zeggen dat deze niet mooi is of van een slecht kwaliteit. Ten tweede draag je je jurk maar een keer, dus vraag je af of de uiteindelijke prijs ook de moeite waard is. Ten derde is het passen van de jurken soms even leuk als het dragen van de jurk op je bruiloft.

Versieringen

Wees eerlijk naar jezelf over de aankleding van de bruiloft. Bloemen, kandelaars en een chique servies lijken een must op de bruiloft, maar dat is helemaal niet zo. Soms is het zelfs too much en past het helemaal niet bij jullie. Lichtslingers en witte linten maken de locatie net zo sfeervol en passen prima binnen ieder budget.

De fotograaf

Vinden we dit onderdeel van de bruiloft eigenlijk leuk? We snappen het als je een introvert type bent en je geen behoefte hebt om een topfotograaf in te huren. Vraag in plaats daarvan een goede bekende die bedreven is in fotografie om jouw speciale dag vast te leggen. Natuurlijk hoeft dat niet gratis, maar wel tegen een betere prijs dan een topfotograaf. Daarbij weet diegene ook nog eens goed wat bij jullie past. Bijvoorbeeld geen statige portretfoto, maar bijvoorbeeld ook foto’s met humor.

De trouwlocatie

Het eerste waar je vaak mee begint na het zoeken naar goedkope trouwjurken: het zoeken naar de perfecte locatie. We geven toe: dit kan best prijzig zijn, dus het vinden van een goedkope locatie is een hele klus. Toch kun je ook hier enkele afwegingen maken. Trouwen op een dure, voor jou onbekende locatie, dat is toch gek? Kies daarom voor een plek die bij jullie persoonlijkheden past. Houd de bruiloft op de plek van jullie eerste date of vraag een familielid met een grote tuin of jullie daar het feest mogen houden.