Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Vaak voorkomende problemen met elektrische en traditionele rolluiken

De aanschaf van rolluiken is goed voor ieders bestwil, omdat er vele voordelen zitten aan het gebruik ervan. Zo bent u altijd beschermd tegen de zon, de kou en natuurlijk ook tegen glurende buren. Daarnaast zijn ze ook handig voor het weren van geluid, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het veroorzaken van geluidsoverlast. Maar soms kan het zijn dat er een probleem optreedt met uw rolluik. In dit geval is rolluik reparatie vaak een goede optie. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende problemen.

Uw rolluik zakt vanzelf naar beneden

Op een mooie zomerdag wilt u natuurlijk kunnen genieten van de zon, waardoor het niet fijn is als uw rolluik vanzelf naar beneden zakt. De reden waarom dit gebeurt, is verschillend voor het soort rolluik dat u heeft. Zo is het bij een elektrisch rolluik vaak het geval dat de motorrem stuk is of niet meer goed werkt. Dit kan wellicht komen omdat uw rolluik te zwaar is voor de motor. Hierdoor is het verstandig om goed te kijken naar de trekkracht van de motor. Bij een traditioneler rolluik is vaak de rem in de koord- of bandopwinder het probleem. In dit geval is het noodzakelijk om een nieuwe koordmolen of bandopwinder aan te schaffen.

Rolluik reparatie als uw rolluik juist niet naar beneden wilt

Het kan ook voorkomen dat uw rolluik juist niet meer naar beneden gaat. Dit kan bij een elektrisch rolluik worden veroorzaakt doordat er geen stroom meer wordt geleverd vanwege een kortsluiting. Daarnaast kan het bij ieder rolluik ook zo zijn dat er vuil in de weg zit, waardoor het mechanisme niet meer werkt. Hierbij is het verstandig om uw rolluik goed schoon te maken. Dit kunt u natuurlijk zelf doen, maar het wordt aangeraden om dit uit te besteden. Alleen als u goed bent met klussen en weet wat u aan het doen bent, is het verstandig om de rolluiken zelf te repareren.

https://lavarecleaningservice.nl/rolluik-reparatie/