Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Van stationaire accu’s tot droge accu’s wat moet je weten

Met een beetje pech heb je het als autobestuurder al eens meegemaakt. De accu van de auto is stuk en je komt niet meer van je plaats. Er zijn veel verschillende soorten accu’s. Maar wat is het verschil nu eigenlijk?

 

Start en Stationaire accu’s

In je auto zit een start accu. Deze levert een grote hoeveelheid stroom in een korte periode. Dit zodat jouw auto kan starten. De auto laadt tijdens het rijden deze accu ook weer op. Dit omdat een start accu niet verder dan 20% ontladen mag worden. Startaccu’s slijten helaas ook sneller door sulfatering/ Dat komt omdat ze sneller geladen en ontladen worden. Daarnaast bestaan er ook stationaire accu’s. Deze worden ook wel semi-tractie-accu genoemd. Stationaire accu’s worden in ziekenhuizen vaak gebruikt als reserve voor als de stroom uit valt. Deze gaan ook veel langer mee omdat ze tot wel 50% ontladen kunnen worden.

 

Natte en droge accu’s

De accu van je auto is een natte accu. Dit omdat deze gemaakt is van water, zwavelzuur en lood. Door de chemische reactie die plaats vindt tussen het lood en het zwavelzuur ontstaat stroom. Natte accu’s zijn eenvoudiger en goedkoper dan droge accu’s. Droge accu’s worden ook wel VRLA of SLA genoemd. Deze bestaan uit twee soorten: Gel accu en agm accu. Ze worden droog genoemd omdat ze een niet vloeibare inhoud hebben. Het voordeel hiervan is dat ze in alle wegen gemonteerd kunnen worden. Natte accu’s kunnen dit niet omdat zij namelijk niet volledig gesloten zijn waardoor ze kunnen gaan lekker. Natte accu’s kan je dus alleen maar rechtop monteren.

 

https://123waldo.nl/agm-accu-batterijen.html

Gerelateerde artikelen

Led Design Holland: uw eigen led-specialist!

Je houten tuinmeubelen weer laten stralen!

Leuke aanvoerdersband voor wedstrijd kopen