Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Waarom de woonkamer een van de belangrijkste kamers van je huis is

Tussen je drukke leven en het serie bingen door breng je waarschijnlijk erg veel tijd door in je woonkamer, dit is dan ook een van de belangrijkste kamers in je huis als het om inrichting gaat. Een woonkamer is vaak de eerste kamer die je inricht en de eerste kamer die je nieuwe gasten laat zien tijdens een rondleiding. Een prachtig ingerichte woonkamer trekt je naar binnen en dwingt je om te blijven. Maar vanwege de hoge inzet kan het maken van die grote ontwerpkeuzes een stressvolle propositie zijn.

Er zijn veel basisprincipes (een woonkamer moet stoelen, entertainment en comfort bieden) en deze verschillende belangrijke stappen kunnen je helpen een echt dromerige leefruimte te bereiken. Of je nu helemaal opnieuw begint of toe bent aan een make-over van je woonkamer, deze huis trends zullen je begeleiden bij het ontwerpen en creëren van een huiskamer die zowel prachtig als functioneel is.

  1. Balansfunctie en schoonheid

Het is prima om een ​​oogverblindende ruimte te willen, maar je moet er ook in kunnen wonen – en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kamer niet alleen werkt voor je smaak, maar ook voor je levensstijl.

Als je extra opbergruimte nodig hebt, zoek dan naar aantrekkelijke stukken die je frutsels verbergen en die goed passen bij je andere inrichting. Evenzo kan een ultra stijlvolle bank in het oog springen, maar wat heb je eraan als hij niet comfortabel is? Het belangrijkste element van een prachtig ingedeelde woonkamer is dat het een plek is waar je echt wilt rondhangen.

  1. Let op verlichting

Je woonkamer verlichting perfect krijgen kan een uitdaging zijn, maar het kan ook meteen de hele look samenbrengen. Wij van Eigenhuisenplant stellen een combinatie voor van verschillende soorten verlichting. Hierbij valt overhead, accent- en taakverlichting, waardoor je ook die nieuwste roman goed kunt lezen.

Als je eenmaal hebt besloten wat je nodig hebt, kun je je concentreren op het vinden van lichtbronnen die passen bij je decorschema.

  1. Vermijd een showroom gevoel

Het is gemakkelijk om je naar een grote woonwinkel te haasten om vervolgens je woonkamer te in een keer decoreren, en daar is niets mis mee. Maar voor het ultieme wow-effect (en om te voorkomen dat je woonruimte een showroom nabootst), is het belangrijk om te voorkomen dat je elk stuk in dezelfde winkel koopt. Doe de inspiratie woonkamer daarom op bij verschillende (woon)winkels. Dit kan natuurlijk wat extra tijd kosten, om elk stuk uit verschillende winkels en bronnen te verzamelen, maar het eindresultaat zal daardoor veel unieker en meer voldaan aanvoelen.

 

https://www.eigenhuisenplant.nl/huiskamer/