Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

wat doet een full service internetbureau in Rotterdam voor je?

Het antwoord is nee, webdesign en webontwikkeling zijn niet hetzelfde, maar het hangt natuurlijk af van hoe je ‘design’ en ‘ontwikkeling’ definieert. Voor ons artikel gaan we ervan uit dat een ontwerper en een ontwikkelaar verschillend zijn en dat ze de volgende rollen hebben:

Web Designer:

Zicht Online is een full service internetbureau uit Rotterdam.

De webdesigner is de persoon of groep mensen die verantwoordelijk is voor de totstandkoming van het websiteconcept. Zij zouden kunnen besluiten dat het een bepaalde kleur moet zijn, met bepaalde inhoud en pagina’s. Ze kunnen dingen doen zoals het maken van infographics, logo’s en video’s, en ze vertellen de ontwikkelaar waar deze dingen moeten worden geplaatst op de webpagina. Ze nemen echter niet deel aan de constructie van de website of de onderliggende code.

Webontwikkelaar:

De webontwikkelaar neemt de concepten van de ontwerper over en creëert de code die gebruikt wordt om er een website van te maken en ze naar mensen zoals jij en ik te brengen. Het is belangrijk om te beseffen dat, hoewel de webontwikkelaar en de ontwerper dezelfde persoon kunnen zijn – er is bijna altijd enige overlap tussen ontwerp en front-end ontwikkeling – de rollen verschillend zijn.

Als je een ontwerper wilt zijn, hoef je niet per se een code te leren. Ook een ontwikkelaar hoeft helemaal geen grafische ontwerpvaardigheden te hebben. Hieruit volgt dat ‘het ontwerpen van een website’ geen deel uitmaakt van het antwoord op ‘Wat is een webontwikkelaar’.

Zicht Online is een full service internetbureau uit Rotterdam.

Populaire talen voor webontwikkeling
Nu is het zeer belangrijk om te beseffen dat er een scala aan verschillende talen die worden gebruikt voor webontwikkeling. Zoals hierboven vermeld, zullen front en back-end ontwikkelaars verschillende talen moeten leren, terwijl full-stack ontwikkelaars een actieve kennis van alle belangrijke webontwikkelingstalen nodig hebben.

Met dit in gedachten, hebben we een lijst samengesteld van enkele van de meest voorkomende talen voor webontwikkelaars om te leren, samen met een uitleg over waar ze voor worden gebruikt en hoe je ze kunt leren.

HTML
HTML is een essentiële taal als je een soort front-end webontwikkelaar wilt worden. Om het volledig uit te leggen, heb ik je nodig om iets voor mij te doen:

Klik met de rechtermuisknop in je browservenster, en selecteer ‘view page source’.

U moet naar een nieuw tabblad worden gebracht met alle informatie die bij het maken van deze webpagina komt kijken. Wat u ziet is voornamelijk HTML-code. Het vertelt de website welke inhoud moet worden weergegeven en tot op zekere hoogte hoe deze moet worden weergegeven. Bovenaan de pagina, op de eerste regel, zie je het <!DOCTYPE html> commando. Dit vertelt uw webbrowser om HTML-code te verwachten.

Als je verder onderzoekt, zul je dingen op de pagina gaan herkennen. Je ziet een aantal commando’s die je begrijpt, zoals ‘link’, ‘afbeelding’ of ‘video’. Dit zijn allemaal inhoudsopdrachten die uw browser vertellen wat u moet tonen, waar u de inhoud vandaan moet halen en hoe u deze moet tonen.

HTML is een zeer eenvoudige taal om te leren, en het is meestal de eerste taal die nieuwe programmeurs leren. Als u geïnteresseerd bent in het verder verkennen van HTML en front-end webontwikkeling, overweeg dan om u in te schrijven voor de HTML-codering voor beginners of de uitgebreide HTML5-tutorial.

wat is een webontwikkelaar

CSS
CSS is de tweede van de essentiële front-end talen en is er ook een waar elke front-end ontwikkelaar vloeiend in moet kunnen werken. De CSS-code wordt gebruikt in combinatie met HTML. Terwijl HTML de webpagina vertelt welke inhoud moet worden weergegeven, vertelt CSS de webpagina hoe de inhoud moet worden weergegeven – het is een ‘styling’ taal.

Als je eenmaal CSS hebt geleerd, zul je in staat zijn om een breed scala aan dingen te doen, waaronder:

 

Kleuren veranderen. CSS stelt u in staat om de kleur van vrijwel alles te veranderen, van uw paragraaftekst tot uw achtergrond en de randen van uw tabel.
Lettertypen wijzigen. Met CSS kunt u ook de lettertypen kiezen die u gaat gebruiken op uw website en waar u ze gaat gebruiken.
Positioneringselementen. Met HTML kun je afbeeldingen en video’s aan je webpagina toevoegen, maar met CSS kun je de browser vertellen hoe groot ze moeten worden gemaakt en waar ze moeten worden weergegeven.
Tekstgrootte wijzigen. Bouw je een website voor mensen met een slecht gezichtsvermogen? Dan moet u uw kennis van CSS-codering gebruiken om uw tekst groter te maken.
Zoals u kunt zien, speelt CSS een grote rol in het definiëren van wat een webontwikkelaar is, vooral voor front-end ontwikkelaars.

Als je CSS wilt leren, probeer dan de CSS Codering voor Beginners cursus, die je in minder dan een uur de basis van CSS zal leren. Of probeer Interactieve Codering voor beginners, die je inzicht geeft in de basisprincipes van HTML, CSS en responsieve webontwikkeling.

JavaScript
Wat doen webontwikkelaars? Nou, de meeste webontwikkelaars nemen een programmeertaal zoals Java of HTML en gebruiken deze om een onderdeel van een website te maken. JavaScript-ontwikkelaars zijn niet anders, behalve dat ze zeer specifieke inhoud maken. Dus, voor JavaScript, wat is een webontwikkelaar precies?

De meeste JavaScript-ontwikkelaars werken aan de voorkant van een website. Ze bouwen kleine stukjes JavaScript-code die uw website responsief, interactief en aantrekkelijk maken voor uw bezoekers. Deze JavaScript-fragmenten zijn vaak ingebed in de HTML-broncode voor een van de volgende toepassingen

https://zicht.nl