Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Wat is backpacken precies?

Je hoort het wel vaker, iemand die gaat backpacken. Vaak is dit een Aziatisch land, deze zijn hier uitermate geschikt voor. Maar wat doe je precies als je gaat backpacken en waarom wordt het zoveel gedaan? In de gemeenschap des backpackers wordt deze vorm van reizen echt meer ervaren als een levensstijl. Op vakantie gaan op deze manier of voor veel mensen toegankelijk omdat het erg goedkoop is. De naam verklapt eigenlijk al een beetje wat je gaat doen. Je pakt een grote rugzak en duwt hier alles in wat je denkt nodig te hebben op je avontuur. Besluit je te gaan backpacken, dan weet je dat het nog wel eens een intensieve vakantie kan gaan worden. Backpackers houden van activiteiten ondernemen. Ze willen graag de omgeving verkennen en houden over het algemeen van natuur. Zij zijn er dan ook niet vies van om tussendoor ergens een nacht te kamperen of iets dergelijks. Typisch aan een backpack-vakantie is ook dat je vaak voor onbepaalde tijd weg bent. Mensen boeken namelijk vrij vaak alleen een heenreis. Je bent ook niet gebonden aan één land of gebied. Je geeft jezelf de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.

 

Geschikt voor iedereen Backpackers waren een aantal jaar geleden vaak van de jonge, sportieve generatie. Je ziet veel net-afgestudeerde scholieren  het vaak doen. Graag willen ze nog even stukken van de wereld zien voordat ze gaan zoeken naar een vaste baan. Tegenwoordig zijn rondtrek vakanties als deze niet meer gebonden aan een generatie of leeftijd, iedereen kan het doen. Dit heeft ook te maken met het budget. Je leeft tijdens zo’n vakantie vrij minimalistisch. Je hoeft bijvoorbeeld geen auto te huren, je gaat niet duur uiteten en je gaat niet shoppen.

 

Iets voor jou?

 

Heb jij plannen om te gaan backpacken in de toekomst, maar weet je niet waar je moet beginnen, schaf dan een wereldkaart aan. Nee, niet zo’n oude van papier. In de tijd waarin we leven kan een wereldkaart muurdecoratie zijn. Ze worden vaak mooi opgemaakt om op een vorm van kunst te lijken. Hang deze aan de muur en kijk er regelmatig naar. Zo kun je alvast een ideetje krijgen.

 

https://web-wings.nl/