Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Wat is bedrijfskrediet en hoe vraag je het aan?

Als ondernemer heb je ongetwijfeld weleens gehoord van bedrijfskrediet. Deze zakelijke financiering is geschikt om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of dagelijkse uitgaven voor jouw bedrijf te betalen. Hierdoor hoef je niet langer te wachten op openstaande facturen om in te kunnen springen op veranderingen in de markt. Als het (te) lang duurt voordat klanten jou betalen, kun je een beroep doen op bedrijfskrediet. Op deze manier voorkom je dat je achterop raakt bij jouw concurrenten. In de onderstaande tekst geven we meer tekst en uitleg over bedrijfskrediet. We vertellen jou onder meer hoe deze financieringsvorm in elkaar steekt en waar en hoe je een aanvraag indient.

Hoe ziet bedrijfskrediet eruit?

Hoewel veel ondernemers weleens gehoord hebben van bedrijfskrediet, weet lang niet iedereen hoe deze financieringsvorm er precies uitziet. Daarom geven we hier eerst wat tekst en uitleg over bedrijfskrediet. Bij deze financieringsvorm zet een geldverstrekker een geldbedrag voor jou klaar op een rekening. Als je geld nodig hebt, neem je het op. Je bepaalt zelf hoeveel je opneemt en wanneer je dit doet. Uiteraard kun je nooit meer opnemen dan je leent.

Omdat het bij bedrijfskrediet om een lening gaat, dien je het volledige bedrag terug te betalen. Dit doe je door maandelijks een gedeelte van het geleende geld af te lossen. Naast de aflossing van de lening krijg je bij bedrijfskrediet ook te maken met rente. Bij zakelijk krediet betaal je geen rente over het gehele bedrag, maar alleen over het geld dat je opneemt. Het rentepercentage is vergelijkbaar met de rente rekening courant bij een bank. Geld dat je aflost, kun je in een later stadium overigens weer opnemen als je het nodig hebt.

Waar vraag je bedrijfskrediet aan?

Nu je weet hoe bedrijfskrediet eruitziet, kun je voor jezelf bepalen of je al dan niet een aanvraag in wilt dienen. Is dit het geval? Dan vraag jij je mogelijk af waar je terecht kunt voor bedrijfskrediet. Je kunt onder meer bij een bank aankloppen. Veel banken bieden ondernemers tegenwoordig namelijk de mogelijkheid om er bedrijfskrediet aan te vragen. Je kunt voor de bank kiezen waarbij je nu al bankiert, maar je kunt je ook tot een andere bank richten.

Veel ondernemers richten zich tot een bank voor zakelijk krediet, maar er zijn meer mogelijkheden. Zo kun jij je bijvoorbeeld ook tot een online geldverstrekker richten, zoals New10. Bedrijfskrediet aanvragen kan hier volledig digitaal. Grote voordeel hiervan is dat je direct een aanvraag in kunt dienen. Online bedrijfskrediet aanvragen kan namelijk 24 uur per dag, zeven dagen per week. Hierdoor heb je binnen de kortste keren uitsluitsel over jouw aanvraag. Bijkomend voordeel is dat je de deur niet uit hoeft voor een aanvraag, zelfs niet om het contract te tekenen.

Hoe ziet een aanvraag eruit?

Online bedrijfskrediet aanvragen is een fluitje van een cent. Vraag je dit krediet aan bij New10? Maak dan een account aan en voeg de benodigde documenten toe. De geldverstrekker kijkt vervolgens naar deze documenten en doet jou een vrijblijvend aanbod. Als je ingaat op het voorstel, dien je aanvullende documentatie en betrokken personen toe te voegen. Nadat je dit gedaan hebt, ontvang je binnen één dag antwoord. Is alles in kannen en kruiken? Dan hoef je alleen het contract nog maar te tekenen. Ook dit gaat volledig digitaal. Je identificeert jezelf namelijk via je bank en tekent het contract via iDIN. Zodra de contracten getekend zijn, zet New10 het geld voor jou klaar. Hierdoor kun je het direct gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Led Design Holland: uw eigen led-specialist!

Geef uw pand een nieuwe look door middel van cladding met aluminium

Stukadoor Bergen op Zoom, Den Haag, Leiden