Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Wat is een veilig slot?

Veilig voelen in jouw huis. Heel belangrijk. Het mooie is, met een goed slot op de deur heb je de eerste winst al te pakken. Weet je niet zo goed wat een veilig slot is? Lees dan verder…

Een verzonken slot.

Er zijn oplegsloten en insteeksloten. Insteeksloten worden in de deur verwerkt. Dit is een stuk veiliger dan een oplegslot. Een oplegslot wordt op de deur gelegd en gemonteerd. Het is veel makkelijker om in te breken met een oplegslot.

Bij een oplegslot kan men namelijk met een schroef in het slot draaien en zodra het slot uitsteekt, wordt het afgebroken.

Slot met SKG keurmerk bij slotenmaker Venlo

Het SKG keurmerk biedt drie opties: sloten met 1, 2 of 3 sterren. Deze sloten test men onder andere op sterkte en duurzaamheid. Het laat zich al raden dat een slot met drie sterren het meest veilig is.

Een goed slot zorgt ervoor dat een inbreker er langer over doet om binnen te komen. Dit zijn hele belangrijke minuten. Het is wel van belang dat de deur en het materiaal ook past bij het slot. Laat je dus goed adviseren door een slotenexpert zoals slotenmaker Venlo.

Zorgvuldig gebruik

Een goed slot werkt alleen als je het goed gebruikt. Wat je daarvoor moet doen? Ten eerste moet je er dan voor zorgen dat je ook elke keer de deur op slot doet. Een inbreker heeft maar één onbewaakt ogenblik nodig. Vooral zogenaamde gelegenheidsdieven, hebben een goede neus voor deze ogenblikken.

Het is natuurlijk erg zuur als je geen geld krijgt van de verzekering, omdat er geen inbraaksporen zijn. Check je slot dus en voorkom zo een hoop ellende.

Nog een belangrijk iets: laat de sleutel niet in het slot. Dat is misschien voor jou heel erg handig, maar voor een inbreker ook. Die kan bijvoorbeeld een gaatje boren onder het slot en zo met een ijzerdraadje jouw sleutel uit het slot vissen. Pas dus goed op. Dan voorkom je een heleboel.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-venlo/