Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Wat is er zo leuk aan kamperen?

Een aantal Nederlanders verblijft in de zomervakantie graag in een luxe hotel, in een warm land, als Spanje of Italië. Toch is er een groot gedeelte in Nederland, dat graag in de natuur wilt kamperen. Je vraagt je af wat er nou zo leuk is aan kamperen in een klein tentje, zonder toilet, douche of fatsoenlijk kooktoestel.

Toch trekken er volgens de ANWB jaarlijks bijna vier miljoen Nederlanders eropuit met hun tentje, vouwwagen of caravan. Ook kun je een busje huren Venlo, waardoor je voldoende ruimte hebt om jouw kampeerspullen mee te nemen.

Waarom Nederlanders houden van kamperen?

Uit onderzoek bleek dat een van de voornaamste redenen van een kampeer vakantie is, dat mensen eventjes kunnen ontsnappen aan het dagelijks leven. Ze hoeven zich even niet bezig te houden met hun stressvolle leven, zo hoeven even niet meer te denken aan werk of allerlei taken zij normaal gesproken wel hebben. Zonder verantwoordelijkheden van werk, school of andere verlichtingen, zeggen kampeerders even helemaal tot rust te komen.

Het leven op de camping is een stuk eenvoudiger. Zo heb je op de camping niet de luxe over verschillende dingen, die je thuis wel gewend bent. Wanneer je in een tent verblijft heb je vaak niet de beschikking over een tv, koelkast, toilet of douche. Laatstgenoemde moet je delen met de rest van de camping. Echter zorgt dit ervoor dat je minder prikkels krijgt uit de buitenwereld. Hierdoor kun je nog beter tot rust komen.

Mooie natuur

Ook gaan mensen graag kamperen in de natuur, vanwege de schoonheid van de bossen die er in Nederland aanwezig zijn. Mensen kunnen hun kinderen zo nog een aantal dingen bijleren over de natuur. Daarnaast is verblijven in de natuur erg goed voor je mentale en geestelijke gezondheid. Je kunt even helemaal tot rust komen en geniet van de prachtige natuur. Dit zorgt ervoor dat je een beter humeur krijgt en minder last hebt van stress.

Buiten dit geeft kamperen in de natuur nog een aantal positieve dingen met zich mee, zoals: de sociale bezigheid, die je hebt tijdens het kamperen. En is slapen in een tent er goed voor je nachtrust. Om al deze positieve redenen, zou jij ook eens je vakantie moeten doorbrengen in een tentje.

 

https://autoverhuurdemulder.nl/busje-huren-venlo/