Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Wat moet er allemaal geregeld worden als ik voor het eerst een huis heb gekocht?

Jouw bod is geaccepteerd. Je hebt voor het eerst een huis gekocht, daar komt een hoop bij kijken. Makelaar Sittard helpt bij het kopen en verkopen van je huis in Limburg. Het is vast wel bekend dat het kopen van een huis niet makkelijk is in deze tijden. Maar wat moet er nou geregeld worden en wat moet je allemaal voorbereiden? Wanneer je bod is geaccepteerd kom je in een ander proces terecht dan voorheen. Een makelaar in Sittard zal je zeker op weg helpen, maar hier zijn een aantal zaken die je moet weten.

 

#1: De bedenktijd

De eerste paar dagen nadat jouw bod is geaccepteerd brengt de verkoopmakelaar een koopcontract. Je hebt drie werkdagen bedenktijd wanneer jij en de verkopers van het huis een koopovereenkomst hebben getekend. Het koopcontract is dan nog niet definitief, je kan nog steeds een keuze maken. Dit geld alleen voor jou en niet voor de mensen die hun huis verkopen.

 

#2: Maak een afspraak met een financieel adviseur

Het is in de eerste dagen belangrijk om het financiële gedeelte goed in orde te krijgen. Een financieel adviseur heb je waarschijnlijk als eens gesproken voordat je een bod had gedaan. Maak nog een afspraak met jouw financieel adviseur om advies te vragen over de financiën en over het starten van de hypotheek. Tijdens het kiezen van een hypotheek zijn er ontzettend veel opties. Vraag aan je financieel adviseur vragen zoals welke hypotheekvorm het beste bij jou past en factoren die daarbij komen kijken. Denk aan wat zijn jou wensen en situatie en hoelang de hypotheekrente vastgezet moet worden.

 

#3: het taxatierapport

Vaak is een taxatierapport verplicht bij het kopen van een huis. Hierin staat informatie over de staat en de waarde van het huis wat jij net hebt gekocht. Een financieel adviseur werkt vaak samen met een taxateur, vaak hebben kopers er zelf niks over te zeggen. Het kan ook zijn dat je zelf een taxateur moet inschakelen

 

#4: het tekenen van de hypotheekakte

Alles voor de hypotheek is geregeld en alle documenten en informatie zijn verwerkt voor de financiële adviseur. Dan gaat hij de hypotheekofferte maken en kun jij de definitieve akte voor de woning tekenen. Vervolgens ga je opzoek naar een notaris.

https://wijmakelaars.nl/