Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Wat te doen bij renovatie overlast?

Het kan zomaar zijn dat uw buren ineens beginnen met een verbouwing. Hier is op zich helemaal niks mis mee, u zult waarschijnlijk ook wel eens een renovatie aan het huis hebben laten uitvoeren! Toch zijn sommige mensen niet altijd even sociaal wanneer het aankomt met een renovatie. Heeft u last van buren die geen puin afvoeren waardoor dit continu in de voortuin blijft staan of beginnen ze veel te vroeg? Lees dan de onderstaande tips om dit op te lossen!

Communicatie

Iets wat vaak wordt overgeslagen, maar ook al veel kan oplossen is simpelweg hier met uw buren over communiceren! Mensen stappen vaak te snel naar de gemeente of bellen de politie, terwijl het soms al met een gesprek verholpen kan worden. U kunt bij uw buren aanbellen en aangeven dat u het fijn voor ze vindt dat ze hun woning kunnen renoveren, maar dat u toch best veel overlast ervaart. Veel mensen die renoveren willen juist zoveel mogelijk problemen voorkomen, dus de kans dat ze hier hun excuses voor aanbieden en op een correcte manier verder werken is groot.

Gemeente

Er zijn helaas mensen die niet open staan voor communicatie, wanneer dit zo is, kunt u altijd klagen bij de gemeente. Wanneer uw buren bijvoorbeeld geen puin afvoeren en dit dus erg lang in de voortuin blijft staan kunt u beter een melding maken bij de gemeente aangezien dit vaak, maar voor een beperkte tijd mag. Daarbij kunt u ook aanraden om een container te huren in de gemeente waar u woont. Dit kan Gorinchem zijn, maar ook Zwijndrecht op Papendrecht. 

Politie

Wanneer uw buren bijvoorbeeld in de nacht nog aan het timmeren en boren zijn kunt u beter de politie bellen. In Nederland mag doordeweeks tussen zeven uur ’s ochtends en tien uur ’s avonds verbouwd worden. Houden uw buren heir zich niet aan? Dan kunt u altijd een geluidsoverlast melding maken bij de politie. Deze komt dan naar de buren toe en zullen ze hier ook op aanspreken. Wanneer het hierna nog een keer gebeurd zullen uw buren waarschijnlijk een redelijk hoge boete kunnen verwachten.