Goede doelen wereld
Image default
Electronica en Computers

Alles wat je wilt weten over refurbished apparaten

Je hoort steeds vaker over refurbished apparaten en refurbishment. Veel mensen hebben er dus ook wel eens van gehoord, maar weinig mensen weten wat het precies inhoudt. Daarom bespreken wij in dit artikel wat refurbishment inhoudt en waarom het een goed alternatief is voor de aanschaf van nieuwe apparaten. 

Wat betekent refurbished? 

Refurbished betekent dat iets al eerder gebruikt is. Dit lijkt misschien hetzelfde als tweedehands, maar dat is niet het geval. Refurbished apparaten worden namelijk na gebruik tijdens een opknapbeurt weer zo goed als nieuw gemaakt. De producten worden uitgebreid gecontroleerd, getest, gerepareerd, schoongemaakt en geupdate waar nodig. Dit proces zorgt ervoor dat de apparatuur er weer uitziet als nieuw en ook weer functioneert zoals het deed wanneer het net uit de winkel kwam. Wanneer je op zoek bent naar een goede refurbished printer, raden wij je aan om eens een kijkje te nemen op https://refurbishedprinter.nl/zwart-wit-printers/.

Waar komen refurbished producten vandaan? 

Dit verschilt vaak per product. Veel apparaten zijn gebruikt in het bedrijfsleven of hebben als showroommodel in een winkel gestaan. Deze producten zijn nog in goede conditie, maar kunnen niet meer als nieuw verkocht worden, vandaar dat ze nagekeken worden en verkocht worden als refurbished product voor een lagere prijs dan de nieuwprijs. 

Waarom kiezen voor refurbished? 

Refurbished producten zijn goedkoper dan wanneer je hetzelfde product nieuw in de winkel zou kopen. Met de aanschaf van refurbished apparaten bespaar je dus makkelijk veel geld. Daarnaast is de aanschaf van refurbished producten ook goed voor het milieu. Door een refurbished apparaat te kopen in plaats van een nieuw apparaat, zorg je ervoor dat er minder onnodig afval in het milieu terecht komt omdat het gebruikte apparaat niet zomaar weggegooid wordt, maar een tweede kans krijgt. 

 

Daarnaast zal uiteindelijk ook de productie van nieuwe apparaten afnemen, waardoor de uitstoot die de productie met zich meebrengt, verlaagd zal worden. Ook zijn er minder grondstoffen nodig wanneer de productie van apparatuur omlaag gaat. Je bespaart dus niet alleen geld, maar je bent ook nog eens milieubewust bezig wanneer je kiest voor een refurbished apparaat!

 

Gerelateerde artikelen

Uw elektromotor op professionele wijze laten wikkelen

Een CCTV-installatie inzetten zorgt voor professionele camerabeveiliging

Telefoon laten maken bij de iPhone reparatie in Eibergen