Goede doelen wereld
Image default
Electronica en Computers

Beste mobiele airco van 2022

Alles wat je moet weten over mobiele airco’s

Met de zomer voor de deur, worden de dagen naast langer ook weer warmer. En met de oplopende temperaturen buiten, wordt het ook in huis steeds warmer. Niks fijner dan natuurlijk, om thuis wat verkoeling op te kunnen zoeken. Echter is een goede airconditioner niet zomaar geplaats. Daarnaast zit hier ook vaak een behoorlijk kostenplaatje aan verbonden. Een goed alternatief is het kopen van een mobiele airco. Niet alleen super handig en praktisch, maar ook nog eens een stuk voordeliger!

Wat is een mobiele airco?

Maar wat is een mobiele airconditioner dan eigenlijk precies? Zoals de naam al verraad, is een mobiele airco een airconditioner die verrijdbaar en dus verplaatsbaar is. Heel erg handig natuurlijk, want zo heb je in het hele huis maar één apparaat nodig, die je van ruimte naar ruimte kan verzetten. Je kan hem overdag in de woonkamer zetten en ’s avonds verplaats je hem gewoon lekker met je mee naar de slaapkamer. Daarnaast is een groot voordeel dat de mobiele airco na de warme zomermaanden eenvoudig weer opgeborgen kan worden en dus niet altijd zichtbaar hoeft te zijn. En ook de in verhouding lage prijzen, zijn een groot voordeel ten opzichte van de vaste variant.

Hoe werkt een mobiele airconditioner?

Een mobiele airconditioner werkt op een soortgelijke manier als de vaste soort. Het apparaat zuigt vochtige en warme lucht uit een ruimte weg, waarna er gekoelde lucht terug naar binnen wordt geblazen. Hierdoor zal de temperatuur en luchtvochtigheid dalen en is het zelfs op de meest warme dagen binnen nog aangenaam vertoeven.

Welke soorten mobiele apparaten zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten mobiele airco’s verkrijgbaar. Over het algemeen worden ze in twee categorieën opgedeeld. Allereerst is er de categorie mobiel apparaat met slang. De machine zuigt warme, vochtige lucht op en middels de slang wordt deze lucht naar buiten afgevoerd. Dit kan door een raam of via de dakdoorvoer. Vervolgens zorgt koelvloeistof in de airco er voor dat de warmte uit de lucht wordt onttrokken, waarna er afgekoelde lucht terug de kamer in wordt geblazen. De gewenste temperatuur kun je zelf kiezen.

Helaas is een afvoerslang niet altijd even praktisch en ziet het er vaak ook niet zo mooi uit in huis. Gelukkig dus, dat er nog een tweede variant bestaat: de mobiele airco zonder slang. Deze verwerkt de lucht vaak wel iets minder goed, maar is evengoed zeer functioneel. Daarnaast heeft de mobiele airco zonder slang natuurlijk veel praktische voordelen, waardoor het een populair apparaat is!

Het energie verbruik van een mobiele airco

Vaak wordt er gedacht dat airconditioners grootverbruikers zijn als het gaat om energie, maar is dit wel terecht? Hoeveel energie verbruikt een mobiele airconditioner nou exact? Uiteraard is dit moeilijk te zeggen. Er zijn talloze apparaten op de markt en de hoeveelheid energie die er verbruikt wordt, verschilt dan ook van apparaat tot apparaat. Het vermogen ligt vaak tussen de 1 en 2.5 kilowatt per uur. Daarnaast spelen er ook andere factoren mee, zoals de ruimte waar hij is staat en de huidige temperatuur. Wel verbruiken mobiele airconditioners gemiddeld een stuk minder stroom dan de vaste variant en is het hierom dus een goede keuze.

Wat zijn de beste mobiele airco’s op dit moment?

De vraag naar mobiele airconditioners is met de steeds warmer worden zomers de afgelopen jaren steeds meer toegenomen. En hiermee ook het aanbod. Er zijn talloze apparaten op de markt, met elke hun eigen voor- en nadelen. Een zeer populaire airconditioner met slang op dit moment is de Fuave ACB12K02. Dit apparaat heeft het energielabel A en kan ruimtes koelen tot 24 vierkante meter. Meer dan voldoende in een gemiddeld woon- of slaapvertrek. Daarnaast is hij eenvoudig te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening en beschikt hij over een speciale ontvochtigingsfunctie.

De beste mobiele airco zonder slang die op dit moment vaak verkocht wordt, is de Evolar EVO-ES9000. Dit gepatenteerde model is met recht revolutionair te noemen. Zo is hij niet alleen super praktisch, maar ook nog eens zeer functioneel. Hij koelt ruimtes tot wel 90 vierkante meter, is energiezuinig en kan naast verkoelen ook nog eens verwarmen en ontvochtigen.

Wilt u er deze zomer thuis comfortabel bijzitten in een aangename, koele temperatuur? Dan is een mobiele airconditioner zeker het overwegen waard!

In de koopgids van SlaapHub vind je de beste airco’s die je nu je makkelijk met elkaar kun vergelijken.