Goede doelen wereld
Image default
Electronica en Computers

Wat een hardware opkoper voor u kan betekenen

Bent u nog in bezit van oude hardware apparaten die stof staan te vangen, dan kan u deze voor een laatste keer nuttig maken door ze te verkopen aan een hardware opkoper. Een hardware opkoper is een partij uw oude apparaten graag in grote hoeveelheden opkoopt. Financieel gezien is dit erg voordelig, maar haalt ook een hoop risico weg doordat de gegevens volledig gewist zullen worden.

De hardware opkopers kopen veel verschillende apparaten op. Hierbij kunt u denken aan: computers, Apple producten, beeldschermen, netwerk apparaten zoals routers, back-uppen zoals tapedrives, printers, pos systemen, servers, tablets, telecommunicatie en geheugenapparatuur. Een voordeel van uw afgeschreven hardware verkopen aan een desbetreffende partij is dat zij de logistiek en afvoer van de producten verzorgen. Dit zorgt er voor dat u er zelf weinig tot geen moeite voor hoeft te doen en toch een leuk bedrag kan ontvangen. De hardware die u verkoopt zal een tweede leven worden ingeblazen, wanneer dit niet meer haalbaar is zal het op een milieuvriendelijke manier worden gerecycled.

Dataverwijdering

Het kan zo zijn dat u een datadrager zoals een harde schijf wilt verkopen aan een hardware opkoper. Zorg er dan voor dat u deze hardware verkoopt aan een partij die voor elke datadrager een officieel dataverwijderingscertificaat levert. Dit geeft zekerheid dat alle data met succes is gewist van de datadrager.

Hoe werkt het?

U zult zich afvragen, hoe verloopt zo’n verkoopproces aan een hardware opkoper? Eigenlijk is dat erg simpel. Er zijn vijf stappen die worden doorlopen voor het proces is afgerond. Deze stappen zijn als volgt:

  1. U geeft aan dat u geïnteresseerd bent om uw hardware te verkopen, u geeft hierbij ook aan om welke apparaten het precies gaat.
  2. De hardware opkoper bepaalt de waarde en geeft deze aan u door. Wanneer u akkoord gaat met de prijs, volgt stap 3.
  3. De hardware wordt bij u opgehaald, de apparaten worden geregistreerd, de data wordt verwijderd en de verdere verwerking wordt verzorgd.
  4. U krijgt een rapport waarin een overzicht staat van de afgevoerde apparatuur, de status van de producten, de restwaarde en de dataverwijderingscertificaten voor de datadragers.
  5. Als alle voorgaande stappen zijn doorlopen, dan ontvangt u een creditfactuur en ontvangt u de restwaarde van de verkochte hardware.

Mocht u nog oude hardware hebben staan waar u vanaf zou willen, neem dan contact op met een hardware opkoper en kijk wat uw apparatuur waard is. Een inschatting van de waarde is gratis, dus u verliest hier nooit op.