Goede doelen wereld
Image default
Eten en drinken

De geheimen van de Amsterdamse wallen

Amsterdam is de stad bij uitstek om toerist in eigen land te spelen. Vele van ons vermijden daarbij de Amsterdamse wallen. Onterecht! Dit deel van de stad heeft veel meer te bieden dan rood verlichte ramen. In dit deel van de stad kun je unieke historische wandelingen maken, vind je bijzonder musea en unieke horeca. Lunchen de wallen doe je op één van de vele terrasjes. Hét restaurant de wallen is Mata Hari Amsterdam. Het personeel van dit restaurant stelde de leukste plekjes voor jou samen die je kunt combineren met een heerlijke lunch, borrel of diner.

Historie, historie, historie!

De wallen is het oudste deel van Amsterdam. De plek waar vroeger zeelieden aanmeerden die in de aap logeerden, berucht vanwege de misdaad en unieke horeca. Wij raden je aan om een stadswandeling te boeken om zo meer te ontdekken over de historische achtergrond van de wallen. Kom je liever meer te weten over de misdaad in deze buurt? Denk dan eens aan een Baantje wandeling. Er zijn tevens aanbieders die zich richten op het onderwerp prostitutie in het heden en verleden.

Een kerk op zolder en 10.000 jaar cultuurgeschiedenis

Rond het gebied van de wallen vind je een aantal bijzondere musea, waarvan er een aantal niet bekend zijn bij het grote publiek. Bezoek eens ‘Ons lieve heer op solder’ een kleine katholieke huiskapel aan de Oudezijds Voorburgwal 38. Een succesvolle ondernemer besloot de bovenverdieping van zijn panden om te bouwen tot kerk. Aan de Oude Turftmarkt 127 vind je het Allard Pierson museum. Dit museum presenteert de collectie aan oudheden die in het bezit zijn van de Amsterdamse universiteiten. Vlakbij het Allard Pierson museum aan de Grimburgwal 2 vind je een winkel die doet denken een een museum voor moderne kunst. Bij de galerie van Printed in Space vind je 3d geprinte producten van biologisch plastic.

Het geheim van Mata Hari

Uitgewandeld? In de omgeving van de wallen vind je veel horeca. Vanaf de eerste zonnestralen zitten de terrassen vol. Heerlijk lunchen, borrelen en dineren op de wallen doe je natuurlijk bij ons, Restaurant Mata Hari, aan de Oudezijds Achterburgwal 22. Bij Lunch de wallen kan je heerlijk zitten met een fijn terras aan het water. Hier trek je je terug uit de drukte van de stad. Op de kaart staan bijzonder gerechten waarbij je tijdens de lunch de grote van je portie kunt aanpassen aan je trek. Wij raden aan om de chef heerlijke mezzes voor je te laten samenstellen die je deelt met je gezelschap. Het menu biedt ook voor de vegetariër voldoende keuzes.

Smakelijke gerechten

Ons restaurant heeft een mooie wijnkaart en schenkt de heerlijkste gin tonics. In de avond eet je hier als voorgerecht warme pompoensoep, ravioli met artisjokken, decadent oesters of lam om je vingers bij af te likken. Voor het hoofdgerecht heb je de keuze of uit hert, ribeye, vis van de dag of vegetarisch bloemkoolbeignets met feta. Bijgerechten stel je zelf samen. Er is voldoende keuze uit verse groentes en knapperige aardappeltjes met rozemarijn. Het dessert mag niet ontbreken. Huisgemaakt ijs, crème brûlée met een twist of toch liever een kaasplank? Het kan allemaal bij Mata Hari hét restaurant de wallen.

https://matahari-amsterdam.nl/