Goede doelen wereld
Image default
Eten en drinken

De lekkerste traditionele Chinese gerechten

Bij een bezoekje aan de plaatselijke Chinees in Elsloo is er een kleine kans dat je smaakpapillen worden getrakteerd op échte traditionele gerechten. Het aanbod in dit soort zaken is namelijk drastisch aangepast aan Hollandse smaken. Alhoewel deze altijd wel lekker zijn, is het voor de echte culinaire avonturier best jammer. Daarom vertellen we je graag wat meer over een paar van de lekkerste traditionele gerechten, die de Chinese keuken te bieden heeft.

Knoedels

Voor velen zijn dit dé traditionele Chinese lekkernij bij uitstek. 1800 jaar geleden is dit gerecht geïntroduceerd door de medisch wijze Zhang Zhongjing. Toentertijd bevatten deze knoedels schapenvlees en medicinale kruiden en hadden het doel om verkoudheden te voorkomen.

Tegenwoordig is de vulling diverser en wordt er ook vaak varkens-, rund- of lamsvlees gebruikt om de knoedels te vullen. Naast de vleesvarianten zijn ook vegetarische varianten met groentevulling verkrijgbaar.

Knoedels worden traditioneel op Nieuwjaarsdag gegeten, om zo afscheid te nemen van het oude jaar. Doorgaans wordt deze lekkernij geserveerd met een lekkere soep.

Chinese noedels

Dit gerecht behoort tot de oudste traditionele lekkernijen en werden al meer dan 4.000 jaar geleden voor het eerst gegeten.

Eerst waren noedels nog kleine verse deeglapjes, maar door de jaren heen werden de Chinese productietechnieken van noedels steeds verder verfijnd. Daardoor ontstonden gedroogde varianten met een lange houdbaarheid. Vaak zijn deze ook bij je plaatselijke Chinees Elsloo te verkrijgen.

Chinezen in het noorden van het land beschouwen de noedels veelal als basisvoedsel, terwijl de Chinezen in het zuiden het meer als een tussendoortje zien.

https://pomlai-geleen.nl/chinees-elsloo/