Goede doelen wereld
Image default
Groothandel

Kunt u zich nog een leven voorstellen zonder PET fles?

Er is een tijd geweest dat er geen PET fles beschikbaar was voor bijvoorbeeld dranken, olie en andere producten. Er was wel plastic, maar dat werd uit aardolie gewonnen, van recycling was geen sprake. Dat kon ook niet, want de technologie die daarvoor nodig was ontbrak simpelweg. Vandaag de dag is dat gelukkig anders. Steeds meer plastic materialen worden gemaakt van gerecyclede grondstoffen. PET flessen zijn daar een mooi voorbeeld van. Ze worden gebruikt, ingeleverd en vervolgens opnieuw verwerkt tot verpakkingsmateriaal. Dit scheelt een heleboel op de afvalberg. Daarom is het belangrijk dat er steeds meer van dit soort producten op de markt komen en dat meer fabrikanten ze gaan gebruiken.

Het alternatief voor weggooien is de herbruikbare PET fles

Een herbruikbare PET fles is het beste alternatief voor wegwerp materialen. Daarom zit er op PET flessen ook statiegeld in de meeste gevallen. Dit bedrag betaalt u als een soort borg voor de fles. Brengt u hem terug dan krijgt u dit bedrag weer terugbetaald. Mooie bijkomstigheid is dat veel supermarkten het geld van de ingeleverde flessen ook beschikbaar stellen voor goede doelen. De klant beslist zelf of hij zijn statiegeld aan het goede doel geeft of zelf wil terug ontvangen. De ingeleverde PET fles wordt gereinigd en vervolgens opnieuw gevuld. Dit kan natuurlijk niet oneindig. Na een aantal keren hergebruiken is de fles opgebruikt en wordt hij vernietigd, maar het basis materiaal wordt vervolgens opnieuw gebruikt om kunststof producten van te maken. Het recycle proces stopt dus niet als de fles aan het einde van zijn levensduur is.

De grootste Nederlandse producent van PET artikelen

Het bedrijf PET Power in Etten-Leur is één van de grootste producenten van PET flessen in Nederland. Het bedrijf maakt deel uit van een wereldwijd concern met vestigingen over de hele wereld en duizenden afnemers wereldwijd. Het bedrijf is niet alleen verantwoordelijk voor de productie van de PET fles maar ook voor andere verpakkingsmaterialen van gerecycled plastic. Klanten kunnen bij het bedrijf custom-made verpakkingsmateriaal bestellen voor allerlei soorten producten. Flessen voor vloeistof, potjes voor schoonheidsproducten en allerlei andere vormen van verpakking.