Goede doelen wereld
Image default
Hobby en vrije tijd

Kamperen met de tent, caravan of camper?

Kamperen is voor iedereen, want je doet het lekker zoals je dat zelf wilt. Wil je met de camper op vakantie, zet je de caravan achter de auto of ga je op stap met de tent? Er is van alles mogelijk. Ben jij je opties nog aan het afwegen? Wij vertellen je graag meer over deze drie vormen van kamperen.

Kamperen met een tent

Met een tent kamperen is lekker laagdrempelig. Je neemt je eigen tent mee op reis, huurt er eentje of leent een exemplaar van een vriend. Hoe luxe of primitief je vakantie is, is grotendeels afhankelijk van het type tent en het soort slaapmatten dat je gebruikt. Kamperen met een tent kan aanvoelen alsof je je een beetje moet behelpen. Aan de andere kant is het wel de ‘puurste’ vorm van kamperen. Trek je slaapmatten ’s nachts naar buiten om onder de sterrenhemel te liggen, zet je gasstelletje onder de luifel wanneer het miezert en loop ’s morgens naar het toiletgebouw voor een lauwe douche. Dat is echt kamperen!

Dit kan je natuurlijk ook extra aangenaam maken met een extra camping keuken. Deze zijn los te bestellen en heel handig als je geniet van het koken in de natuur. 

Kamperen met een caravan

Geen zin in het sjouwen van een tent en slaapmatten? Een caravan is als een huis op wielen. Je hebt een bed, een zithoek, een badkamer en een keukentje. Buiten koken op een gasstelletje of een bezoekje aan het toiletgebouw voor een douche is met de caravan verleden tijd. Je hebt meer luxe en voelt je tegelijkertijd nog steeds een met de natuur. Je zet je campingstoelen lekker onder de luifel voor de caravan neer en je geniet van het campingleven. Hou wel rekening met het maximale gewicht dat je auto mag trekken alvorens je een caravan huurt of aanschaft.

Kamperen met een camper

Ook voor het kamperen met de camper heb je geen slaapmatten, gasstelletjes of tentstokken nodig. De camper is net als de caravan een huis op wielen. Je trekt deze echter niet achter je auto aan. De camper ís de auto. Het is nog net even wat luxer dan de caravan. Het heeft niet alleen bedden, een zithoek, een keukentje en een badkamer, maar bijvoorbeeld ook een drinkwaterreservoir en een extra grote tank voor afvalwater. Veel campers hebben tevens zonnepanelen, waardoor stroompalen overbodig worden. Sommige campers zijn zo luxe dat je op stap gaan met deze wagens eigenlijk geen kamperen meer noemt, maar glamperen. Je geniet van je verblijf in de natuur zonder dat je veel luxe hoeft op te geven.

Hoe ga jij kamperen?

Hoe wil jij graag kamperen? Ga je op pad met een kleine tent of ga je glamping met warme slaapmatten, prachtige campingtafels en een handige camping keuken? Of ga je liever met de caravan of camper? Voor alles valt wat te zeggen en de ene manier van kamperen is niet beter dan de andere. Als je echt wilt weten wat het beste bij je past, probeer je het beste alle drie de manieren een keer uit!