Goede doelen wereld
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarom ook jij een vision board nodig hebt

Misschien heb je wel eens gehoord van een vision board. Dat is een collage van plaatjes, foto’s, afbeeldingen en/of tekst die je helpt je doelen te bereiken en je dromen na te streven. Je brengt die wensen en verlangens in kaart en maakt er een soort moodboard van. Door er continu aan herinnerd te worden krijg je steeds weer opnieuw die gedachtes en voel je die gevoelens. Dat helpt je focus te houden, gemotiveerd te blijven en concrete stappen te zetten. Zo worden je dromen vanzelf werkelijkheid!

Dit is waarom een vision board werkt

1. Het idee van een vision board is dat iets vanzelf naar je toe komt als je het verwacht en ervoor open staat. Het is gebaseerd op de law of attraction: jouw gedachtes en gevoelens zenden trillingsfrequenties uit en die trillingen trekken gelijksoortige trillingen aan. Wat je denkt, trek je dus aan. 

2. Door je dromen visueel te maken, kun je ze beter verwerken. Ze komen beter in je hersenen terecht. Niet voor niets is het gezegde: een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Door een beeld te koppelen aan je wensen en verlangens zorg je dus voor een snelkoppeling in je brein waardoor je meteen de juiste gevoelens voelt. In combinatie met het bovenstaande is dat heel effectief!

3. Een vision board zorgt voor selectieve focus. Omdat je elke dag met je dromen bezig bent, zul je aspecten daarvan makkelijker herkennen. Je bent er onbewust meer gefocust op. Het werkt net zoals met andere dingen. Misschien twijfel je wel over een nieuw kapsel en vervolgens zie je ineens meerdere mensen lopen met dat kapsel. Dat komt omdat je er onbewust meer op gefocust bent. Selectieve focus dus. En dat werkt ook zo met het bereiken van je doelen!

Wil jij ook een vision board maken?

Volg dan een cursus en leer hoe je een goed vision board kan maken dat echt werkt.

https://www.visionboardcursus.nl/