Goede doelen wereld
Image default
Industrie

De meest moeilijke contouren laten lasersnijden

Bent u bekend met de bewerkingstechniek genaamd lasersnijden? Hierbij wordt gebruikgemaakt van een lichtcirkel die qua diameter bijzonder klein is. Daarbij hebben we het niet over millimeters, maar fracties van millimeters. Door de geconcentreerdheid van deze straal bereikt deze een zeer hoge temperatuur. Hierdoor kan de laserstraal gebruikt worden voor het bewerken van vele materialen. Door de innovaties op het gebied van machines is er steeds meer mogelijk op het vlak van lasersnijden. Het zal u dan ook niet verbazen dat er steeds vaker voor deze bewerkingstechniek gekozen wordt. Wat zorgt er voor dat de laserstraal hiertoe in staat is? En voor welk bedrijf kunt u het beste kiezen als u van lasersnijden gebruik wilt maken? U leest het hieronder.

Hoe kan een laserstraal complexe vormen maken?

Om meerdere redenen is het bij lasersnijden mogelijk om complexe contouren te maken. Ten eerste is de diameter van de laserstraal zo klein dat u makkelijker manoeuvres kunt maken. Daarnaast zit een laserstraal niet vast aan iets zoals bijvoorbeeld een zaagblad. Het kan vrijer bewegen boven het werkstuk, wat het maken van minutieuze vormen eenvoudiger maakt. Bovendien is er weinig vervorming. Dit levert een fijnere afwerking op.

Waar kan lasersnijden voor worden toegepast?

De bewerkingstechniek lasersnijden kan gebruikt worden voor uiteenlopende materialen. Vooral hout, papier en diverse vormen van kunststof worden aan de hand van deze techniek bewerkt. Ook stevigere materialen, zoals metaal kan bewerkt worden met een laser, mits de machine over genoeg vermogen beschikt.

Bij wie kunt u terecht voor deze bewerkingstechniek?

Piant Stanztechniek B.V. is de beste keuze als u een bedrijf zoekt dat uw producten kan lasersnijden. Dit bedrijf staat er om bekend designs op maat te kunnen maken, zelfs wanneer de vormen zeer complex zijn. Dit doen zij ook nog eens voor een scherpe prijs. Naast het bewerken met het laser kan Piant Stanztechniek B.V. tevens de grafische afwerking van het materiaal voor u verzorgen. De keuze is dus eenvoudig.

https://www.piant.nl/