Goede doelen wereld
Image default
Industrie

Hoe gebruikt u een voegenfrees?

Een voegenfrees wordt gebruikt voor het uitslijpen van voegen in muren. Door de voeg volledig te verwijderen, ontstaat er een lege ruimte die opnieuw gevuld kan worden met voegsel. Dit gebeurt vaak omdat de voegen aangetast zijn en vervangen moeten worden, maar kan ook gebeuren wanneer de voegen nog in goede staat zijn. Mensen kiezen er namelijk vaak voor om een andere kleur voeg aan te brengen zodat de uitstraling van de muur verandert.

Een voegenfrees monteren op een multitool

Een voegenfrees is in essentie een blad dat snel ronddraait om voegen te verwijderen. Deze bladen kunt u in alle soorten kopen bij de betere bouwmarkt, of bij specialisten zoals Diacom. Er zijn verschillende soorten bladen te koop, want elke voeg heeft specifieke eigenschappen die vragen om een bepaald type blad. Bent u op zoek naar zo’n frees, kijk dan naar een bijbehorend blad of bladen, afhankelijk van het type muur dat u gaat frezen.  U kunt de frees monteren op bijvoorbeeld een multitool. De bladen zijn universeel en passen dus op een veelheid aan verschillende tools. Hoewel de kwaliteit van de voegenfrees belangrijk is, kan ook het vermogen van de multitool van doorslaggevend belang zijn. Kies altijd voor een diamantfrees: dit is het hardste soort freesblad en levert, zeker in combinatie met een krachtige tool, de beste prestaties.

Hulp nodig? Er zijn veel voorbeelden online

Weet u niet zeker hoe u de voegenfrees moet gebruiken? Er zijn gelukkig tal van voorbeelden online te vinden. Bekijk bijvoorbeeld maar eens een doe-het-zelf-video met uitleg op YouTube. Net zoals bij hel veel andere klussen zult u merken dat het frezen van voegen helemaal niet zo moeilijk is. Met het juiste gereedschap, geduld en logisch nadenken kunt u prima zelf met de voegenfrees aan de slag (en daarmee een hoop geld besparen omdat u niemand hoeft in te huren).

https://www.diacom.nl/b2c/