Goede doelen wereld
Image default
Industrie

Verwerkingstechniek kunststof spuitgieten voor het productieproces

Voor het verwerken van thermoplasten is het mogelijk te kiezen voor kunststof spuitgieten. Dit is een efficiënt en relatief goedkope methode om plastic om te zetten in kunststof producten. Ook wanneer deze producten een unieke vorm hebben, is het middels spuitgieten mogelijk om een eindproduct naar wens te realiseren. Dit heeft te maken met de moderne techniek, waarbij de voorkeursvorm in een matrijs wordt gegoten. Een type robot zorgt er vervolgens voor dat de exacte vorm bewaard blijft. Hoe hoger het volume van uw afname, des te voordeliger wordt deze productiemethode.

Kunststof spuitgieten in de praktijk

Bij het spuitgieten wordt kunststof granulaat onder hoge temperatuur gesmolten, ofwel plastisch gemaakt. Vanuit deze situatie wordt het geheel in de matrijs gedrukt, waardoor het element haar vorm krijgt. Dit gebeurt op het moment dat het geheel weer afkoelt in de matrijs. Het proces dat betrekking heeft op het kunststof spuitgieten verloopt in principe automatisch. Er kan in speciale gevallen gebruik worden gemaakt van robots, maar dit is geen vereiste. De robot kan ervoor zorgen dat er in het productieproces geen menselijke fouten naar voren komen, dan wel beschadigingen ontstaan binnen de automatische cyclus van het spuitgieten. Omdat de cyclus binnen het spuitgieten vrij snel gaat, is het mogelijk om te kiezen voor massaproductie.

De voordelen van deze productiemethode

Kunststof spuitgieten kent grote voordelen voor u, de afnemer. Zeker wanneer de vraag op een hoger volume zit, gaat u namelijk kosten besparen. Het hogere volume waar we het overigens over hebben, is in dit geval vanaf 30.000 eenheden. Eveneens zijn binnen deze methode de meest complexe vormen een mogelijkheid, dankzij het volautomatische productieproces en de aanwezigheid van een matrijs. Bekende thermoplastische kunststoffen waar men mee werkt zijn overigens ABS, polyamide, polycarbonaat en polystyreen. Deze typen kunststof hebben elk hun eigen voor- en nadelen en de keuze die u als afnemer maakt, heeft grotendeels te maken met technische en zichtbare eisen die u zelf stelt aan het eindproduct. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Naber Plastics. De medewerkers van dit bedrijf staan u graag te woord.

https://naberplastics.com/

Gerelateerde artikelen

Dé toeleverancier voor machineonderdelen voor verschillende bedrijven in de aandrijftechniek

Een thermokoppel in standaardformaat of op maat ontwikkeld

De meest moeilijke contouren laten lasersnijden