Goede doelen wereld
Image default
Industrie

Voegenfrees voor tegels

Een voegenfrees voor tegels gebruikt u uiteraard wanneer u de voegen tussen tegels wilt verwijderen. Voor elke klus is er specifiek gereedschap. Dit geldt ook voor het verwijderen van uw voegen. Dit kan op verschillende manieren. Experts en ervaren klussers zullen u echter allemaal hetzelfde vertellen: het gaat het beste met de juiste frees. Net als dat u voor het boren in muren een ander boortje gebruikt dan voor het boren in hout, kunt u ook voor het verwijderen van voegen tussen uw tegels gebruikmaken van een speciaal daarvoor ontwikkelde frees.

Een voegenfrees is sterk, maar ook fijn

Elke muur heeft zijn eigen karaktereigenschappen. Dat geldt dus ook voor elke voeg. De voegen tussen de stenen van uw buitenmuren zijn een stuk breder en grover dan die tussen de tegels van bijvoorbeeld uw badkamer. Wilt u de voegen tussen tegels goed verwijderen, dan is het echt raadzaam om gebruik te maken van een speciale voegenfrees voor tegels. U vindt deze onder andere bij Diacom. Een voegenfrees die speciaal ontworpen is voor gebruik tussen tegels, is zeer sterk, maar ook fijn. Hij is goed hanteerbaar en combineert krachtige verwijdering met precisie. Gebruikt u een te grote of te grove frees voor het verwijderen van de voegen tussen uw tegels, dan loopt u de kans dat u niet alleen de voeg verwijdert, maar ook tegels of delen hiervan beschadigt. Dat wilt u natuurlijk voorkomen, want het vervangen van tegels kost extra tijd en extra geld.

Bepaal de uitstraling van uw muur opnieuw

Soms is het opnieuw aanbrengen van voegen een noodzaak, bijvoorbeeld omdat de muur in slechte stat is of de voegen beginnen af te brokkelen. Vaak is het ook een cosmetische aangelegenheid. U hebt namelijk alle vrijheid bij het opnieuw aanbrengen van de voegen. U kunt gaan voor de originele kleur, maar ok kiezen voor een andere kleur waardoor de uitstraling van uw muur verandert.

https://www.diacom.nl/b2c/