Goede doelen wereld
Image default
Management

MS management

Een Master in Management, of MIM, is een postdoctoraal programma dat geavanceerde algemene managementkennis biedt aan afgestudeerden van een Business Bachelor, ongeacht of zij eerder Business hebben gestudeerd of niet. U zult een MIM programma af te sluiten met ofwel een Master of Science (M.Sc) of een Master of Arts (M.A.) graad.

 

Managementgraden werden vooral gecreëerd als een goedkoper alternatief en ze worden vaak beschouwd als de voorloper van MBA (Master of Business Administration)-graden, omdat ze inleidende kennis bieden over ondernemerschap en leiderschap. Dus waarom zou je een Master in Management studeren in plaats van een MBA-diploma?

 

Een Master in Management heeft veel voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld geen jarenlange werkervaring te hebben als onderdeel van de toelating. Studenten met een MIM-graad ontwikkelen tal van leiderschaps- en managementvaardigheden en nemen deel aan stagemogelijkheden of praktijkervaringen.

 

Afhankelijk van de universiteit of hogeschool die het programma aanbiedt en het specifieke curriculum dat wordt aangeboden, kunnen MIM’s worden gevonden onder verschillende namen, waaronder M.Sc in Management, M.Sc. in International Business, Master in Business and Economics, M.Sc in General Management, of Master in International Management.

 

Dus, wat zijn enkele voordelen van het bestuderen van een Master in Management?

 

1. Masters in Management zijn internationaal georiënteerd

De afgelopen jaren zijn MIM-graden in Europa, maar ook in Azië, Australië en Canada in populariteit gestegen. 85% van alle Masters in Management wereldwijd worden in Europa aangeboden, vooral dankzij de veranderingen die de implementatie van het Bologna-proces met zich meebracht.

 

De stijgende populariteit wordt ook ondersteund door het feit dat de meeste MIM-opleidingen ontworpen zijn voor een internationaal studentenpubliek, met cursussen die in het Engels worden aangeboden. Enkele van de belangrijkste onderwerpen die tijdens de lessen worden besproken zijn managementtheorie, organisatiegedrag en andere aspecten van de zakenwereld.

 

Hier zijn een paar populaire landen waar je een Engelstalige Master’s in Management opleiding kunt volgen:

 

MIM graden in Frankrijk 

MIM graden in het Verenigd Koninkrijk 

MIM graden in de U.S. 

MIM opleidingen in Duitsland 

MIM opleidingen in Polen 

Volgens de 2016 GMAC Applications Trends Survey is, na de belangstelling voor business studies, het aanvraagvolume voor Europese MIM-programma’s in 2016 met 58% gestegen; de helft van de MIM-programma’s uit de VS heeft ook een verhoogd aanvraagvolume van 36% geregistreerd.

 

Van alle MIM-opleidingen wereldwijd is 29% van de aanvragers een niet-business bachelor en het grootste aantal internationale MIM-afgestudeerden komt uit China, India, Duitsland en Italië.

 

2. Verwerf inzichten van bedrijfsleiders wereldwijd

Dankzij wereldwijde partnerschappen tussen top business schools en bedrijven, bieden sommige Master’s in Management programma’s ook de mogelijkheid om internationale ervaring op te doen en naar verschillende landen te reizen om inzichten op te doen van toonaangevende wereldwijde experts.

 

We raden je aan deze universiteiten te bekijken die Masters in Management aanbieden:

 

Maastricht School of Management, Nederland

TBS Business School, Frankrijk

HEC Parijs, Frankrijk

ESCP Business School, meerdere locaties

Masaryk Universiteit, Tsjechië

3. Weinig of geen werkervaring vereist bij toelating

Een van de grootste voordelen van een Master in Management is dat het een manier biedt om je zakelijke kennis direct na het afronden van een bacheloropleiding te vergroten.

 

Klassieke Business graden, zoals een MBA graad, vereisen meestal een aanzienlijke hoeveelheid initiële werkervaring om toegelaten te worden – ergens tussen de 3 tot 5 jaar werk. Veel MIM’s stellen geen eisen aan werkervaring of verwachten maximaal een jaar eerdere werkervaring.

 

Masters in Management bieden de basis voor een goede carrièrestart en helpen pas afgestudeerden bij het vinden van een goede baan in een steeds jongere arbeidsmarkt vol hoge verwachtingen.

 

4. Doe een veelzijdige studie-ervaring op

De Master in Management is oorspronkelijk een Master of Science (M.Sc.) graad, maar is ontworpen als een programma dat diepgaande theoretische lessen en een geweldige leeromgeving biedt. Daarnaast kun je ook kiezen uit een breed scala aan interessante keuzevakken, zoals de psychologie van geld, e-commerce, bedrijfsethiek, enz. Binnen sommige MIM-opleidingen leer je zelfs een tweede taal, wat een uitgangseis van het programma kan zijn.

 

Veel business schools beginnen echter ook praktijkervaringen op te nemen, waardoor MIM’s veelzijdiger worden, in overeenstemming met de behoeften van de huidige wereldwijde arbeidsmarkt.

 

In combinatie met gastcolleges van toonaangevende organisaties en stagemogelijkheden beantwoorden praktijklessen aan de behoefte aan praktijkervaring van aankomende bedrijfsprofessionals. Voorbeelden van partners zijn McKinsey, P&G, L’Oréal en Google, die altijd op zoek zijn naar jonge talenten met leidinggevende vaardigheden.

 

 


 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/